Música
Cultura 27/07/2022

L'òpera de l'Arxiduc, la gran fita de la pròxima temporada de l'Orquestra Simfònica

La Direcció General de Cultura presenta la nova temporada musical de la formació, amb un centenar d’actuacions a totes les illes i gran participació d’artistes de l’Arxipèlag

3 min
Pablo Mielog, Catalina Solivellas i Pere Malondra.

PALMACalidoscopi Sonor és el nom amb què han batejat la nova temporada de l'Orquestra Simfònica de les Balears (OSIB), que arrancarà el setembre del 2022 i finalitzarà el maig del 2023. S'hi han programat un centenar d’actuacions a totes les Illes Balears i s'accentua la participació d’artistes de l’Arxipèlag. Els dos cicles d’abonament oferiran 17 concerts: nou a l’Auditòrium de Palma i vuit al Trui Teatre. La resta de concerts s'emmarquen dins els cicles Illes Sonores, #SonamPerTu, Escolars i la gran fita de l'OSIB d'aquesta nova temporada: l’òpera de producció pròpia dedicada a l’arxiduc Lluís Salvador. S'estrenarà al teatre Principal de Palma després de cinc anys de feina.

La directora general de Cultura, Catalina Solivellas, ha presentat el programa acompanyada pel gerent de l'OSIB, Pere Malondra, i el director, Pablo Mielgo. Solivellas ha avançat que el públic "gaudirà del talent local d’artistes com el violinista Francisco Fullana, el guitarrista Gabriel Estarellas, el trio Marco Mezquida, els Blauets de Lluc o les estrenes d’obres de Mercè Pons i Joan Valent". I ha recordat que la direcció general continuarà apostant per la promoció d'aquesta institució musical "a totes les illes", per "diversificar i enfortir la presència dels creadors i artistes illencs”.

Programació

La temporada s’inaugurarà el 29 de setembre, al Trui Teatre, amb la pianista Barbara Moser i el violoncel·lista Alexey Stadler, sota la direcció de Joji Hattori. Interpretaran Three Film Scores de Toru Takemitsu; el Concert per a violí, violoncel i piano, op. 56 de Ludwig van Beethoven i la Simfonia núm. 1 en do menor, op. 68 de Johannes Brahms.

La cloenda està programada per al 18 de maig, a l’Auditòrium de Palma, amb la interpretació del Cant de la Terra de Gustav Mahler amb artistes com el baríton Dietrich Henschel i el tenor Steven Davislim.

El director titular de l’OSIB, Pablo Mielgo, ha explicat que el cicle a l’Auditòrium de Palma inclourà la participació d’artistes illencs com el violinista Francisco Fullana interpretant el Concert per a violí núm. 1 de Karol Szymanowski, el 12 de gener; i el guitarrista Gabriel Estarellas el 15 de desembre amb l’estrena del Concert per a guitarra i orquestra de Joan Valent. Destaca també la participació de la Coral Universitat Illes Balears i els Blauets de Lluc el 6 d’octubre per interpretar Carmina Burana de Carl Orff. L’estrena de Revelacions de Mercè Pons està prevista per al 9 de març.

També formen part del programa de la temporada un seguit d’artistes de rellevància internacional com la violinista Alexandra Conucova; el pianista Nicolas Bringuier; les sopranos Lisa Larsson, Serafina Starke, Flore van Meerssche, Amparo Navarro i Maria Sardaryan; els tenors Simon Yang, Joaquín Asiain i Steven Davislim; els barítons Günter Haumer i Dietrich Henschel, el baix Gabrielle Rollinson, els pianistes Bàrbara Moser, Kit Armstrong i Alba Ventura; els violinistes Joji Hattori i Alexey Stadler i el violoncel·lista Pablo Ferrández.

Tots ells interpretaran peces de Txaikovski, Mozart, Mahler, Stravinski, Brahms, Ravel, Schumann, Bruckner, Wagner o Prokófiev, entre d’altres.

A més del director titular, Pablo Mielgo, la Simfònica tocarà durant la temporada sota les batutes de Leopold Hager, Joji Hattori, Perry So, Lionel Bringuier, Giacomo Sagripanti, Víctor Pablo Pérez, Marcus Bosch i Gianna Fratta.

Abonaments

El gerent de la Simfònica, Pere Malondra, ha assenyalat que els preus dels abonaments seran, en aquesta temporada, "més competitius": 225 euros (cicle Auditòrium de Palma) i 160 (cicle Trui Teatre). Les entrades individuals tindran un cost de 35 euros (Auditòrium de Palma) i 30 euros (Trui Teatre).

Els abonaments a l’Auditòrium es posaran a la venda a partir del 29 d’agost (antics abonats); a partir del 15 de setembre (nous abonats) i les entrades individuals a partir del 28 de setembre. Els abonaments del cicle Trui Teatre, a partir d’1 de setembre i les entrades individuals, a partir del 12 de setembre.

 

stats