Cultura 03/05/2022

Una gala glamurosa (amb un 'dress code' incomprès)

El blanc i el daurat van dominar una Met Gala que pretenia que els convidats s'inspiressin en l'edat daurada dels Estats Units, cosa que va passar de forma molt minoritària. Tot i això, l'esdeveniment de la moda més mediàtic de l'any va deixar alguns 'looks' per al record

7 min
Blake Lively amb un vestit transformable de Versace

BarcelonaLa Met Gala del 2022 ha tornat a estar dedicada a la moda dels Estats Units, cosa que ja va passar l'any passat. A diferència de llavors, però, s'ha centrat en la versió més històrica de la moda nord-americana, ja que el dress code que se sol·licitava als convidats era gilded glamour and white tie [glamur daurat i corbata blanca], en una clara referència a l'edat daurada, que està compresa entre els anys 1870 i 1890 i que es va caracteritzar per una gran expansió econòmica dels EUA, cosa que es va veure reflectida també en el vestir. A pesar de la multitud de referències que aquest punt de partida permetia fer, la majoria dels assistents han malinterpretat el dress code o simplement no l'han seguit. Tot i això, la confluència de les principals firmes de moda del món i dels millors estilistes del sector ha deixat looks per al record. Sobretot entre les dones, ja que aquest any els homes, menys algunes comptades excepcions, han jugat un paper especialment mediocre.

Entre les poques persones que han entès i seguit el dress code hi ha hagut Blake Lively, que l'ha intentat reinterpretar de la mà de Versace, que li ha creat un vestit transformable que portava una llaçada que quan va arribar a dalt del primer tram de les cèlebres escalinates del Met es va deslligar per convertir-se en un altre, aquest segon en uns tons blau que l'afavorien molt. La creació provenia de l'Estàtua de la Llibertat, que data de l'època daurada i que en un primer moment era de color coure fins que va adquirir el seu to blavós actual. Molt més estricta amb la referència va acudir a la vetllada Sarah Jessica Parker, una clàssica de l'esdeveniment. Aquest any va escollir el dissenyador Christopher John Rogers, que es va inspirar en Elizabeth Keckley, una dona que, tot i néixer esclava, va acabar fent vestits per a l'esposa de Lincoln. Tampoc va passar desapercebut el seu guarniment de cap, menys allunyat de l'època, això sí. Per acabar, de les més adaptades al dress code hi havia la cantant Billie Eilish, que va optar per un vestit setinat en to carn que recordava el que ja va portar l'any passat. La cotilla, el brocat i els plecs de la faldilla eren clarament gilded glamour.

Blake Lively i el seu marit, Ryan Reynolds, a la seva arribada a la Met Gala 2022, de la qual eren coamfitrions.
Billie Eilish amb un vestit amb cotilla i brocat de Gucci
Sarah Jessica Parker amb un vestit de Christopher John Rogers inspirat en Elizabeth Keckley, la dona que, tot i néixer esclava, va acabar fent vestits per a l'esposa de Lincoln.

Entre totes les dones que van vestir de blanc, n'hi va haver un parell que gràcies a les seves cotilles referenciaven l'època daurada i al mateix temps la reversionaven. Una d'aquestes va ser Emma Chamberlain, que de la mà de Louis Vuitton va orientar-se a l'època amb la seva part superior. Encara que no era la versió més formal del vestir de llavors, la referència era clara. El mateix va fer l'actriu Massie Williams amb la seva cotilla i els volums. Ella vestia un disseny del sempre provocador Thom Browne.

Emma Chamberlain amb un 'look' de Louis Vuitton.
L'actriu Maisie Williams, coneguda per 'Joc de trons', amb un vestit de Thom Browne.

La resta de les núvies de la jornada van passar per alt el mandat d'Anna Wintour. No obstant això, no deixaven d'estar guapes. Una de les més potents va ser Kylie Jenner, convidada juntament amb totes les seves germanes, el clan Kardashian. Amb un vestit de la col·lecció pòstuma de Virgil Aloh per a Off-White, la petita de la mediàtica família va combinar un vestit old Hollywood amb una gorra del revés. EUA 100%; edat daurada 0%. La seva amiga Rosalía va pujar les escales del Met amb un vestit de Givenchy molt difícil de defensar que tenia de tot però que la catalana va superar afegint-li a sobre unes ulleres de sol d'inspiració esportiva. Meritori voler córrer el risc davant de tantes càmeres. I meritori el resultat. Molt en la mateixa línia i també exitosa va acudir a la festa benèfica del Costume Institute l'actriu Cynthia Erivo, que amb un Vuitton blanc presumia de tota mena de textures. A més, li afegia una sobredosi de joies i un turbant de tres pisos. Una de les més espectaculars de blanc va ser la mexicana Eiza González. Amb un Michael Kors cobert de plomes, el seu maquillatge negre als ulls i la seva cabellera negra eren la clau del look. També van anar de blanc Julianne Moore i Miranda Kerr, amb un vestit de núvia d'Oscar de la Renta amb el qual estava simplement fantàstica, alhora que completament descontextualitzada.

Kylie Jenner de blanc amb un vestit de la col·lecció pòstuma de Virgil Abloh per a Off-White.
Rosalía a la Met Gala, vestida amb un impressionant vestit blanc de Givenchy.
Cinthia Erivo, vestida amb un Louis Vuitton blanc combinat amb tota mena de joies