Cultura 18/03/2016

L'equip de 'Taxi driver' celebrarà els 40 anys de la pel·lícula al Festival de Tribeca

Robert De Niro, Jodie Foster i Martin Scorsese es reuniran en una projecció especial del film

Carles Algué
2 min
Robert De Niro a 'Taxi Driver'

BarcelonaJodie Foster era una adolescent quan va interpretar, al costat de Robert De Niro, el personatge d'Iris Easy Steensma, la jove prostituta de 'Taxi driver'. Era el 1976 i De Niro havia acabat d'estrenar 'El padrí 2', però ella tot just començava una carrera que l'ha convertit en una actriu consolidada de Hollywood.

Ja han passat 40 anys des de llavors però la pel·lícula dirigida per Martin Scorsese segueix sent un dels títols més recordats del cinema nord-americà dels 70.

Per celebrar l'aniversari, tot l'equip es tornarà a reunir al Festival de Cinema de Tribeca, a Nova York, en una projecció especial el 21 d'abril. "'Taxi driver' és una de les pel·lícules més brillants i pertorbadores de la història i la raó per la qual em vaig introduir en el cinema", explica la directora del festival, Jane Rosenthal. La pel·lícula "va tenir un gran impacte en la cultura popular i les seves interpretacions perduren entre les més memorables del cinema", afegeix.

"Orgullós i feliç" per la trobada

Rosenthal és cofundadora del festival juntament amb De Niro, el protagonista del film. "Estic orgullós i content de l'esdeveniment i de la pel·lícula", assegura l'actor. Uns sentiments compartits pel director, Scorsese: "En el rodatge hi va haver una energia especial i va ser extraordinari treballar amb un equip fantàstic, inclosa Jodie Foster, que era tan sols una nena". A més d'ells dos i de Foster, el retrobament també comptarà amb al presència de l'actriu Cybill Sheperd i el guionista Paul Schrader.

'Taxi driver' explica la història d'un taxista solitari de Nova York que, per suportar l'insomni crònic que pateix des del seu retorn de la guerra del Vietnam, intenta viure una història romàntica amb una assessora política mentre coneix la violència i desolació de la ciutat.

El Festival de Tribeca va ser impulsat per De Niro el 2001 arran dels atemptats de l'11-S amb la intenció de remuntar la vida cultural de Nova York. La 15a edició tindrà lloc del 14 al 23 d'abril.

stats