Art
Cultura 06/09/2023

L'Studio Weil commemora el 20è aniversari amb una setmana d'actes

Aquest dijous s'inaugura l'exposició 'What if, If only, If this goes on', integrada per les obres dels artistes finalistes del Premi Barbara H. Weil 2023

ARA Balears
2 min
L'Studio Weil commemora el seu 20è aniversari durant aquesta setmana

PalmaL'Studio Weil commemora aquesta setmana el seu 20è aniversari. El centre, que es va inaugurar l'any 2003 al Port d'Andratx, és obra de Daniel Libeskind (l'únic edifici de l'arquitecte a l'Estat). L'encàrrec va ser de Barbara Weil com a estudi de pintura i escultura, i amb els anys s'ha constituït com un centre cultural que ha acollit diverses activitats dins l'àmbit artístic. Segons ha detallat l'organització, el centre ha preparat una setmana d'actes per celebrar la seva trajectòria.

Així, el centre acollirà aquest dimecres a les 20.30 h l'actuació d'Amy Kohn i l'acte de commemoració de l'aniversari. Nascuda a Chicago, aquesta artista ha actuat en diversos festivals europeus, com ara l'Edinburgh's Fringe Festival, el Woma Jazz i l'UBI Jazz a Itàlia, entre d'altres. A més, ha treballat amb artistes com el quartet de corda novaiorquès Ethel i el pianista Guy Livingstone. Les entrades per a l'esdeveniment es poden aconseguir al següent enllaç.

D'altra banda, aquest dijous a les 19.30 h s'inaugurarà l'exposició What if, If only, If this goes on, comissariada per Aina Pomar Cloquell i integrada per les obres de set artistes: Erola Arcalis, Mar Guerrero, Xim Llompart, Trevor Lloyd-Morgan, Florence de L’Olivier, Jazmin Luna i Magdalena Puigserver. Les propostes d'aquests artistes són les que han estat seleccionades d'entre els 64 projectes artístics presentats a la convocatòria del Premi Barbara H. Weil 2023. Art per al canvi, i que se centren en l'escalfament global i el canvi climàtic. Un dels artistes seleccionats serà qui rebi el Premi Barbara H. Weil 2023 i podrà gaudir d'una residència de deu dies a Nova York. Així mateix, per primera vegada s'atorgarà el Premi del Públic, que rebrà l'artista més votat pels visitants que acudeixin al centre i que podrà exposar la seva obra individualment a l'Studio Weil l'any que ve.

"Les artistes finalistes del premi plantegen diferents relacions temporals amb la llum, l’aigua, la terra, l’aire, la vegetació i la vida animal, i ofereixen múltiples possibilitats per desenvolupar una història de ciència-ficció, que es poden categoritzar en tres possibles temàtiques: What if, If only, If this goes on", ha expressat la comissària Aina Pomar.

stats