Cinema
Cultura 04/10/2023

L'Evolution Mallorca International Film Festival programa 147 títols de 25 països

L'esdeveniment arrancarà el 18 d'octubre al teatre Principal de Palma i acabarà el 24 d'octubre al Palau de Congressos

ARA Balears
2 min
Presentació del Mallorca Film Festival

PalmaLa dotzena edició de l'Evolution Mallorca International Film Festival comptarà amb la participació de 25 països i més de 140 títols. L'Hotel Portitxol ha acollit aquest dimecres la presentació de la programació d'aquesta nova edició a càrrec de la directora del festival, Sandra Lipski, qui ha destacat el caràcter internacional de l'esdeveniment, que "amplia horitzons" amb noves col·laboracions que permeten connectar la indústria cinematogràfica local amb l'exterior.

Enguany, l'Evolution arrancarà el 18 d'octubre al teatre Principal de Palma i acabarà el 24 d'octubre al Palau de Congressos. "Amb el mateix objectiu d'ajuntar cultures i persones a través del cinema", ha explicat Lipski, la programació de l'esdeveniment inclou 41 projectes de les Balears i la resta, de fora. Isabel Coixet rebrà el premi Evolution Vision; la cineasta Susanne Bier i l'actor Daniel Brühl, el premi Evolution Icon, i el director de fotografia Eric Messerschmidt, ASC, serà guardonat amb el Evolution Cinematography Icon (en la 2a edició d'aquest guardó).

Un total de vuit títols formen la competició oficial de llargmetratges internacionals de ficció, són projectes rodats i produïts a Xile o els Estats Units, en diferents països d'Europa i al Japó. Inaugura el festival l'esperada adaptació Un amor, d'Isabel Coixet, i clausura l'edició La comptadora de pel·lícules, de Lone Scherfig. Completen la secció La Roy, de Shane Atkinson; The Kill Room, de Nicol Paone; You Sing Loud, I Sing Louder, d'Emma Westenberg; Perfect Days, de Wim Wenders; The Bastard (The Promised Land), de Nikolaj Arcel, i The Pod Generation, dirigida per Sophie Barthes.

 El festival també manté el compromís amb la secció Made in Balears (MIB), en què destaca l'estrena mundial de Jo Punk de Dani Cuesta i títols com Tomorrow Somewhere by the sigui, de Patrick Büchting (rodat parcialment a Mallorca); Women and Roads. The Way to Yourself. Mallorca, de Kristina Kretova, i el curtmetratge Reflections, de Kane Kwik (nascut a Mallorca).

 El festival inclou projeccions especials. Per exemple, la projecció molt exclusiva de The Killer, de Netflix, i la retrospectiva In a Better World (2010), de la premiada Susanne Bier. A més, el programa inclou una gran varietat de gèneres i formats: llargmetratges, curtmetratges (més de 80 seleccionats), ficció, documental i el cinema més independent, arriscat i atractiu del moment. També hi ha espai per als tallers, classes i conferències, les jornades professionals com el Producers Club i de networking, com el Cafè amb Cinema o el Mallorca Go, i per a les activitats familiars, com el Cinema amb Cotxe o el Films for Kids.

stats