Cultura 08/02/2021

L'Espai El Tub dedica un cicle al teatre del dramaturg Jaume Miró

'Les cançons perdudes', 'Els que recorden' i 'Formiguetes' són les peces que s'hi han programat

1 min
Jaume MiróDRAMATURG: “Als llocs petits sovint s’hi troben  les grans històries”

El dramaturg Jaume Miró és el protagonista absolut d'aquest cap de setmana de l'Espai el Tub (i també dissabte dia 20 de febrer). Les seves obres Les cançons perdudes, Els que recorden (d'autoria compartida amb Rafel Gallego) i Formiguetes omplen la programació de l'espai que gestiona Produccions de Ferro. L'autor, que recentment va estrenar La revolució de les coses petites al teatre Principal, fa més de dues dècades que es dedica a l'escriptura dramàtica. A més d'obres de teatre, també ha participat en guions audiovisuals.

Així, dia 13 de febrer es podrà veure l'espectacle Les cançons perdudes, una peça de teatre documental contra l’oblit. És la reconstrucció de la vida de Margaret Zimbal, que va lluitar al front de Mallorca durant la Guerra Civil espanyola, tot i que era alemanya. Miró va seguir les seves passes, les que va poder. I brinda, amb elles, un recorregut que va de Berlín a Madrid, i de Mallorca a Saragossa, que ens descobreix quina va ser la seva lluita.

Dia 14 de febrer, diumenge, El Tub ofereix Els que recorden, una obra escrita a quatre mans entre Miró i Rafel Gallego. Una proposta construïda a partir de dues peces diferents que, unides, conformen un diàleg interessant i, també, inquietant.

Formiguetes és la darrera peça d'aquest cicle dedicat a Jaume Miró, i després de la funció s'ha programat un col·loqui. Serà dia 20 de febrer. El text pretén recuperar la memòria i la vida de madò Rafela Servera 'Calona', la contadora de rondalles "més important dels Països Catalans (i possiblement d’Europa)". És també una peça de teatre documental, que reivindica la seva figura: dona, cega, analfabeta, i la major contadora de rondalles de mossèn Alcover.

stats