Música
Cultura 27/01/2013

Julian Rachlin meravella el públic en el segon concert de 'Liceu al Palau'

L'Orquestra Simfònica del Liceu interpreta al Palau de la Música 'Fantasia de Trencadís', de l'òpera de Joan Guinjoan 'Gaudí'

Ara
2 min
Julian Rachlin al Liceu

BarcelonaLa segona cita del cicle 'Liceu al Palau' ha comptat aquest diumenge amb la presència de Julian Rachlin, un dels violinistes més destacats en l'actualitat, el virtuosisme del qual ha despertat els 'bravos' del públic al final de la seva actuació. Amb Johannes Brahms com a compositor central d'aquest cicle, Rachlin ha interpretat amb l'Orquestra Simfònica del Liceu, sota la direcció de Josep Pons, el 'Concert per a violí i orquestra en Re Major'. Abans, l'Orquestra havia interpretat 'Fantasia de Trencadís', el ballet de l'òpera 'Gaudí' de Joan Guinjoan estrenada el 2004 al Liceu. El concert ha culminat amb la 'Simfonia num.1 en Do menor' de Brahms.

El segon concert de 'Liceu al Palau' ha congeniat la figura del compositor central d'aquest cicle, Johannes Brahms, amb la del compositor resident del Palau de la Música Catalana d'aquesta temporada, Joan Guinjoan.

Un violinista carismàtic

El compositor català s'ha endut el protagonisme en l'obertura del concert, amb la interpretació que l'Orquestra Simfònica del Liceu ha fet del ballet 'Fantasia de Trencadís' inclòs a la seva òpera 'Gaudí'. Aquesta obra del compositor tarragoní, amb llibret de Josep Maria Carandell, es va estrenar el novembre de 2004 al Gran Teatre del Liceu.

El director musical titular de l'Orquestra Simfònica del Liceu, Josep Pons, ha dirigit a continuació el 'Concert per a violí i orquestra en Re major', amb la participació destacada del violinista Julian Rachlin acompanyant l'Orquestra.

El violinista lituà és un dels més carismàtics de la seva generació i també un dels més prematurs ja que va ser una revelació amb només dotze anys. Des d'aleshores ha actuat amb les orquestres i els directors més prestigiosos del món.

Més enllà de l'admiració que desperta entre el públic amb les seves actuacions vigoroses, Rachlin va rebre l'any 200 el premi Accademia Musicale Chigiana de Siena, que passa per ser un dels més prestigiosos guardons de música clàssica que es concedeixen.

stats