CINEMA
Cultura 01/11/2012

Jodie Foster rebrà el premi Cecil B. de Mille dels Globus d'Or per la seva trajectòria

L'Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood li lliurarà el premi el 13 de gener del 2013 en la 70a edició dels Globus d'Or

Efe
1 min
Jodie Foster a 'Un Déu salvatge'

Los AngelesJodie Foster rebrà el premi Cecil B. de Mille dels Globus d'Or en reconeixement a la seva trajectòria cinematogràfica, segons ha anunciat l'organització que lliura aquests guardons, l'Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood (HFPA). "La Jodie és una dona polifacètica que ha aconseguit un èxit incommensurable i seguirà fent-ho en la seva carrera", ha dit la presidenta de l'entitat, Aida Takla O'Reilly. "La seva ambició, exuberància i gràcia han ajudat a pavimentar el camí per a artistes en potència en aquest negoci. És única", ha afegit.

Foster ha guanyat el Globus d'Or en dues ocasions com a actriu: la primera per 'Acusats' (1989) i la segona per 'El silenci dels anyells' (1992). Va ser nominada en cinc ocasions més, la més recent el 2011, per 'Un déu salvatge', de Roman Polanski. El premi es lliurarà durant l'edició número 70 dels Globus d'Or, que tindrà lloc el 13 de gener a l'hotel Beverly Hilton de Los Angeles. Les humoristes nord-americans Tina Fey ('30 Rock') i Amy Poehler ('Parks and Recreation') seran les presentadores de la gala.

L'han rebut actors com Morgan Freeman, Lucille Ball, Bette Davis, Walt Disney, Harrison Ford, Judy Garland, Audrey Hepburn, Sophia Loren, Robert de Niro, Al Pacino, Martin Scorsese, Frank Sinatra, Steven Spielberg i Barbra Streisand, entre d'altres.

stats