Festivals
Cultura 26/07/2022

Isis 'Apache' Montero inaugura el Festival de Jazz de sa Pobla, que clourà el contrabaixista Henri Texier

Entre el 26 de juliol i el 23 d'agost, cada dimarts el jazz sonarà al municipi pobler

2 min
El cotrabaixista Henri Texier.

PALMALa plaça Major de sa Pobla s'endiumenjarà, aquest dimarts, 26 de julio, per donar la benvinguda, un any més, al festival de jazz. La pianista Isis 'Apache' Montero serà l'encarregada de pujar a l'escenari i fer el concert inaugural, que arrancarà a les 22 hores. La pianista mallorquina oferirà una actuació de composicions pròpies, en format quintet; la seva música fusiona els ritmes més purs de latin-jazz i pinzellades molt personals de flamenc. Els músics que l'acompanyen són Benji 'Habichuela' (caixó i conges); Toni Cuenca (baix); Naile Sosa (bateria) i Pep Garau (trompeta).

Els altres concerts del festival es faran al parc de Can Cirera Prim. El pianista, compositor i productor de jazz, hip hop i soul Alfa Mist serà el següent protagonista, considerat un referent de la nova fornada del jazz britànic, segons apunten des de l'organtizació del festival de sa Pobla. "Fusiona la cadència del soul, del jazz i del hip hop instrumental". Els músics James Copus (trompeta), Jamie Leeming (guitarra), Kaya Thomas-Dyke (baix i veu) i Nathan Shingler (bateria) l'acompanyaran dimarts, dia 2 d'agost.

Dia 9 d’agost serà el torn de la barcelonina Lucia Fumero, una de les artistes emergents més interessants de l'escena jazzística del país. Amb Martin Leiton (contrabaix) i Juan R. Berbín (bateria) presentarà un disc, Universo formal, ple de vitalitat i aire fresc, amb composicions pròpies plenes de colors singulars, resultat de la multitud d'influències de les que beu l'artista. El 2022 Lucia Fumero Trio ha rebut el premi a la Millor Banda Emergent concedit per la Plataforma Jazz España.

Toni Brunet (guitarra); José Vera (baix); Josué Santos (piano i saxos) i Edu Olmedo (bateria) abraçaran la veu de Guadalupe Álvarez Luchía, que entonarà les cançons de Joni Mitchell, un dels repertoris fonamentals del cançoner universal engalanat amb elements i sonoritats jazzístics. El concert de Guada Álvarez Quintet serà dia 16 d'agost.

El 28è Festival Mallorca Jazz sa Pobla clourà el programa amb una icona del jazz europeu: el contrabaixista i cantant Henri Texier. Jazz experimental, qualitat, sorpreses i més de mig segle de trajectòria. Seran amb ell a l'escenari de Can Cirera Prim Sébastien Texier (saxòfon i clarinet); Nguyên Lê (guitarra); Gautier Garrigue (bateria) i Emmanuel Borghi (piano).

Seminari de Jazz i cicle de literatura
  • Seminari Des de fa disset anys, la programació del Festival Mallorca Jazz sa Pobla compta amb les activitats pedagògiques del Seminari de Jazz de la Traveling School PlayJazz. Enguany proposem una nova iniciativa que convida el gran músic i veterà trompetista de la llegendària Sun Ra Arkestra (1974-1994), professor del Sun Ra Ensemble a la New School de Nova York. Ahmed Abdullah oferirà una masterclass sobre la seva música i la de Sun Ra 'The unsung heroes of the Sun Ra Arkestra'.
  • Jazz i Literatura El jazz i la poesia es donen la mà en l'espectacle que homenatjarà Miquel Cardell, amb les veus i ambientació musical de Jaume Bergas i Negrei3colors. També hi haurà una exposició de fotografies al Parc de Can Cirera Prim: ‘Et regalo la meva mirada’, una mostra que reuneix imatges que ha realitzat Pep Lluís Luna durant aquests darrers anys al Festival Mallorca Jazz sa Pobla.
stats