Cultura 19/09/2020

Inicien les proves d'ADN per identificar les víctimes de la repressió franquista de Son Coletes

Els tècnics de l'empresa ATICS elaboraran una base de dades d'informació específica per a les 18 restes localitzades

Ara Balears
1 min
Imatge dels cossos

PalmaComença el procés científic d'identificació de les restes localitzades a la fossa de Son Coletes. Familiars de 67 víctimes de la repressió franquista, que podrien estar enterrades a la fossa de Son Coletes, han iniciat aquest dissabte el Protocol d'ADN que ha posat en marxa la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització.

Segons ha informat el Govern balear, a través d'un comunicat, les persones que han iniciat el Protocol d'ADN són familiars de víctimes d'arreu de Mallorca que s'han posat en contacte amb la Direcció General de Memòria Democràtica o han estat contactats a través de les entitats memorialistes.

Un cop recollides les dades, els tècnics de l'empresa ATICS comencen a elaborar una base de dades d'informació i d'ADN específica per a les 18 víctimes localitzades a la fossa de Son Coletes. El Protocol d'ADN inclou la recollida de totes les dades genètiques dels familiars de les possibles víctimes que varen ser enterrades al cementeri de Son Coletes per tal de creuar-les amb les restes òssies localitzades.

A més, la Direcció General de Memòria Democràtica durà a terme entrevistes personalitzades als membres de les 67 famílies perquè expliquin tot el que recorden sobre la vida i la mort de les víctimes.

stats