Literatura
Cultura 05/10/2016

Ignasi Oliveres guanya el premi Autor Revelació

El guardó és convocat anualment per l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès i el segell Rosa dels Vents. 'Alguna cosa no del tot neta, però no gaire perillosa' és un 'thriller' ambientat a la Barcelona actual

Ara
2 min
Ignasi Oliveres debutarà avalat pel premi Autor Revelació

Barcelona'Alguna cosa no del tot neta, però no gaire perillosa', d’Ignasi Oliveres, ha estat la novel·la guanyadora de la segona edició del Premi Literari Autor Revelació, un guardó de narrativa en català que té periodicitat anual i que convoquen l’editorial Rosa dels Vents i l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. L’obra guardonada es publicarà en paper i en format digital al segell Rosa dels Vents –que forma part de Penguin Random House– el proper 10 de novembre. Al certamen hi podien participar els alumnes i exalumnes de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès presentant una novel·la inèdita que no hagués estat premiada amb anterioritat.

El dimarts 13 de setembre es va reunir el jurat, format en aquesta ocasió per Ricard Ruiz Garzón (professor de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu), Roser Zuñiga (llibretera d’Abacus), Toni Hill (escriptor), Jordi Milian (crític literari de l’Illa dels llibres) i Laura Álvarez (editora de Rosa dels Vents). Al Premi s’hi van presentar 24 originals, dels quals tres van quedar com a finalistes: la guanyadora 'Alguna cosa no del tot neta, però no gaire perillosa', d’Ignasi Oliveres, amb 14 punts; en segona posició, 'La volada del pinsà', de Roser Blázquez Gómez, amb 9 punts, i 'Pedres blanques', en tercera posició, de Rosa Maria Prat Balaguer, amb 7 punts.

Personatges atrapats en les seves pròpies misèries

'Alguna cosa no del tot neta, però no gaire perillosa' és un 'thriller' ambientat a la Barcelona actual, on les històries de quatre personatges s’entrecreuen fins a arribar a un final inesperat. Negocis, sexe, robatoris, espionatge, però també, il·lusió, amor, esperança i grans dosis de realitat són presents en aquesta novel·la original i addictiva, ben ambientada, amb un to amarg però lleuger, i un ritme ràpid que aconsegueix recrear un univers de personatges atrapats en la seves pròpies misèries i on els que hi surten rebent són sempre els més dèbils.

Ignasi Oliveres, nascut a Barcelona, va créixer a l’Eixample i viu des de fa anys al barri de Sant Antoni. Llicenciat en informàtica i MBA, ha treballat en diferents empreses a l’àrea de sistemes d’informació. Durant uns quants anys també ha fet classes a la universitat. 'Alguna cosa no del tot neta, però no gaire perillosa' és la seva primera novel·la.

L’any passat, a la primera edició del premi, la guanyadora va ser Carme Osan, amb 'Un pont de silenci', una novel·la sobre la memòria, l'oblit i el destí que narra dues històries a cavall entre la Barcelona de principis del XX i la de les darreries del franquisme.

stats