Poesia
Cultura 09/05/2023

La identitat enyorada dels palestins serà a Palma amb la poeta exiliada Rafeef Ziadah

Versud du a Can Balaguer un projecte que en combina els versos amb la "música electrònica de poble" dels Remei de Ca la Fresca

1 min
Els poemes de Rafeef Ziadah s'han convertit en un himne per generacions de palestins a l'exili.

PalmaTot i que no ha estat mai a la terra dels seus pares i padrins, els poemes de Rafeef Ziadah (Beirut, 1979) parlen de l'enyorament de Palestina i una identitat marcada per l'exili. La poeta palestina recitarà els seus versos aquest divendres al casal de Can Balaguer de Palma, en una actuació conjunta amb els Remei de Ca la Fresca, grup català, que, en paraules seves, fa "rock visceral i música electrònica de poble". Aquesta actuació és fruit d'un projecte escènic conjunt creat arran de la Setmana de la Poesia de Barcelona, i que la Fundació Mallorca Literària emmarca dins el cicle d'acció poètica Versud.

Rafeef Ziadah s'expressa en àrab i en anglès, i és una de les veus que des d'Occident reclamen el dret del retorn dels refugiats i dels seus descendents, alhora que denuncien el patiment del poble palestí. "Les paraules de Ziadah formen un discurs emocional per a milers de palestins a l'exili i els seus descendents. S'ha convertit en un himne d'ençà dels anys 2008 i 2009, arran de l'operació militar israeliana a la franja de Gaza, coneguda amb el nom de Plom Fus", ha manifestat aquest dimarts Carme Castells, gerent de la Fundació Mallorca Literària.

Els Remei de Ca la Fresca asseguren que fan "música electrònica de poble".

Els Remei de Ca la Fresca són un grup originari del Montseny, que es defineixen com una formació "que té remeis per a qualsevol casta de malaltia". Asseguren que el seu espectacle és "un aquelarre de poesia feréstega i psicodèlica". L'actuació conjunta serà aquest dissabte, dia 13 de maig a les 20 h, a Can Balaguer.

stats