Premis Goya 2024
Cultura 31/08/2023

Carlos Bover, candidat al Goya

El documental, 'Hijos de África', confronta les ombres del colonialisme

2 min
El cartell del curtmetratge 'Hijos de África'

PalmaEl curtmetratge del mallorquí Carles Bover Hijos de África ha estat nomenat candidat als premis Goya. L'Acadèmia de Cinema ha confirmat la candidatura per competir en la 38a edició dels premis Goya en la categoria de Millor Curtmetratge Documental. La gala se celebrarà el mes de febrer de 2024 i tindrà lloc a Valladolid.

El curtmetratge documental dirigit per Bover (que ja ha guanyat un d'aquests guardons) i per Julio Pérez del Campo és produït per Sealand Films, en coproducció amb IB3. La cinta optarà a la nominació en la seva categoria a través de les votacions dels membres de l'Acadèmia, que finalitzaran el pròxim 27 de novembre. Hijos de África es va estrenar a principis d'any a l'IbizaCineFest i fins avui ja ha estat seleccionat per prendre part en deu festivals i s'ha enduit quatre premis, entre els quals destaca el Premi Fugaz a Millor Curtmetratge Documental.

El curtmetratge narra, des del cor d'Àfrica, la colpidora realitat dels infants bruixots i infants esclaus a Benín. A través dels seus testimoniatges, la cinta confronta les ombres del colonialisme desafiant prejudicis i llegats anacrònics, i fa un crit en defensa dels drets humans a Àfrica.

Amb motiu del Dia Internacional dels Afrodescendents, els directors apunten que "avui és un dia important per comprometre's a posar fi a totes les formes de discriminació racial i denunciar una vegada més el racisme estructural que continua alimentant la violència i l'exclusió sobre les persones africanes i afrodescendents en la nostra societat".

Tal com enuncien en el seu curtmetratge, els segles de colonialisme en el continent africà són la principal causa de la trista i dura realitat que viuen actualment països com Benín. Els directors també remarquen que "hem de ser conscients del nostre privilegi blanc per entendre realment la magnitud del racisme que impregna el nostre sistema i que ha consolidat i sostingut el desenvolupament d'Europa a través de l'espoli i el comerç esclau a Àfrica".

stats