Robert Graves repensa Europa

El 14è Congrés Internacional Robert Graves se celebra del 10 al 14 de juliol entre Palma i Deià

El dimarts 10 comença el 14è Congrés Internacional de Robert Graves, les activitats del qual es reparteixen entre el CaixaForum, el castell de Bellver de Palma i la residència del personatge a Deià. L'acte s'organitza des de fa 28 anys biennalment, aquest any sota el títol 'Robert Graves and Europe: Good-buy to All That / But It Still Goes On'. En commemoració de l'armistici de la Primera Guerra Mundial, fins al dissabte 14, durant tota la setmana, s'han organitzat lectures, concerts, conferències i exposicions entorn dels escrits més polítics de Graves.

Charles Munday, president de la Robert Graves Society i director acadèmic del congrés, ha explicat com el programa de conferències i activitats centrades en el context europeu expressa la necessitat d'entesa entre països en un moment crucial com l'actual: "La comunicació és vital en temps de Brexit". Tant les ponències com les interpretacions musicades reflexionen sobre el conflicte a partir de l'obra que Graves va produir durant la Primera Guerra Mundial i la Guerra Civil espanyola, en què aborda qüestions com l'exili, les cruïlles i la mort.

William Graves, fill del poeta i president honorari de la Fundació Robert Graves, ha explicat com la primera edició del congrés va ser una reunió familiar entre Palma i Oxford. Al col·legi major de Robert Graves d'Oxford, el St. John's College, hi guarden les publicacions de l'escriptor i treballen en cooperació amb la Robert Graves Society.

La universitat vol continuar reivindicant la figura de Graves, tan important en el món anglòfon com a l'illa, on va residir durant 47 anys. La doctora Patricia Bastida, de l'àrea de Filologia Anglesa del Departament de Filologia Espanyola, Moderna i Clàssica de la UIB, s'ha encarregat de la coordinació d'aquesta trobada, que compta amb delegats d'una dotzena de països, com Irlanda, Gal·les, Alemanya, Sèrbia, els Estats Units, Mèxic i Itàlia.

EDICIÓ PAPER 15/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF