Cinema
Cultura 18/01/2023

El Govern destina 30.000 euros a CineCiutat per garantir-ne la supervivència

"El compromís de l'Executiu amb aquest cinema no és una novetat"

ARA Balears
1 min
Entrada de CineCiutat, a s'Escorxador.

PalmaEl Govern de les Illes Balears ha anunciat que destinarà 30.000 euros dels fons europeus a CineCiutat per donar suport al sosteniment del seu projecte i potenciar les activitats i projectes propis i singulars de l'Associació Xarxa Cinema. A través d'una nota de premsa, han remarcat que aquesta inversió referma l'aposta de l'Executiu per mantenir viu un espai comunitari a través del cinema, la cultura i l'acció social i mediambiental. "El compromís del Govern de les Illes Balears amb CineCiutat no és una novetat", han destacat.

En aquest sentit, han recordat que l'Associació Xarxa Cinema va néixer de la ciutadania i basa el seu funcionament en la participació, amb una gestió i continguts en mans d'una junta directiva i grups de treball. D'aquesta associació sorgeix l'espai divulgatiu de CineCiutat, que ha liderat la iniciativa de crear la xarxa estatal de cinemes independents PROMIO i forma part de la junta directiva de CICAE (Confederació Internacional de Cinemes d'Art i Assaig) i del Grup d'Innovació d'Europa Cinemas, sota el programa MEDIA de la Unió Europea.

Durant l'anunci d'aquesta ajuda econòmica, el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company ha destacat que CineCiutat "és més que un cinema, és un espai viu de diàleg permanent i interrelació artística i cultural com a exhibidor, centre cultural i punt de trobada". A més, ha defensat que CineCiutat "és clau per al desenvolupament del cinema local, ja que projecta pel·lícules independents, d'autor i en versió original".

stats