Cultura 09/11/2019

Una fotògrafa francesa acusa Polanski d'haver-la violat el 1975

La presumpta agressió hauria passat a Suïssa quan la dona tenia 18 anys

Ara
1 min
Una francesa acusa Polanski d'haver-la violat el 1975

BarcelonaEl diari Le Parisien va publicar ahir que una dona francesa, Valentine Monnier, acusa Roman Polanski d'haver-la violat el 1975 a Suïssa quan només tenia 18 anys, en una agressió d'extrema violència. L'acusació arriba quan falten pocs dies perquè surti a França el nou film –J'accuse– del cineasta, que continua perseguit per la justícia nord-americana acusat d'haver violat una menor el 1977.

És la quarta dona que denuncia agressions del director després de Charlotte Lewis el 2010, Samantha Geimer el 1977 –un cas del qual Polanski es va declarar culpable, tot i que va fugir a Europa abans de ser condemnat– i Robin M. el 2017.

"No tenia cap vincle amb ell, ni personal ni professional, i amb prou feines el coneixia", ha explicat a Le Parisien aquesta fotògrafa que ha fet de model a Nova York i ha participat en el rodatge d'alguns films dels anys 80. Monnier explica que el director la va agredir "després d'anar a esquiar, al seu xalet a Gstaad (Suïssa); em va estomacar fins que em vaig rendir i després em va violar fent-me passar per tota mena de vicissituds".

Per la seva banda, l'advocat del director, Hervé Temime, afirma a Le Parisien que Polanski "nega amb fermesa qualsevol acusació de violació" i comenta que els fets daten de fa 45 anys i fins ara "no s'han comunicat a les autoritats judicials".

stats