Cultura 30/10/2018

Nova entrega de Folk You! amb un cartell més femení

La 4a edició del cicle de concerts de música d'arrel comença aquest cap de setmana

M.a.
1 min
Organitzadors, representants de les institucions i artistes

PalmaEl grup format per Eliza i Martin Carthy, juntament amb el cantautor basc Ruper Ordorika, donarà el sus aquest cap de setmana a la 4a edició del Folk You! amb un concert al teatre Xesc Forteza dia 2 i a Sa Congregació de sa Pobla dia 3.

Per la seva banda, Oliva Trencada i Ocell Cantaire faran d'amfitrions de Lisa Knapp i Gerry Diver, que actuaran a la sala Petita del teatre Principal de Palma el 14 de novembre.

Tomeu Gomila, promotor de l'esdeveniment, ha assenyalat que el cicle de concerts és una cita minoritària. "No és un esdeveniment de masses", ha dit, i ha volgut destacar la qualitat del cartell tenint en compte el "modest pressupost" amb què treballen.

Ruper Ordorika ha avançat que els concerts es basaran en el repertori tradicional d'ambdues formacions, tant la que formen pare i filla, Martin i Eliza Carthy, com la seva pròpia. Inclouran en el concert cançons que varen gravar junts.

Pep Toni Ferrer, d'Oliva Trencada, ha destacat que "el folk consisteix a barrejar artistes i que el resultat sigui una única música", tal com farà la seva formació amb Lisa Knapp.

Gomila ha destacat que el cicle cerca la igualtat i que inclou presència femenina als caps de cartell. Tant Eliza Carthy com Lisa Knapp són violinistes, fet que ha inspirat la imatge del cartell d'enguany. L'ha realitzat Fabio Córcoles, "un dels artistes 'underground' que més coneixen la història del festival", ha comentat Gomila. Els seus predecessors en l'elaboració del cartell han estat Lluís Juncosa, Max i Rafa Murillo.

Cartell del Folk You! 2018
stats