Una vida polèmica
Cultura 12/07/2022

Tot el que se sap fins ara sobre el 'biopic' d'Amy Winehouse

Des que va morir el 2011, sobre l'artista anglesa se n'han fet documentals que parlen de la seva vida, i ara per fi una ficció abordarà la seva trajectòria

2 min
Winehouse tindrà un documental

BarcelonaLa cineasta britànica Sam Taylor-Johnson, responsable de la primera entrega de la saga Cinquanta ombres d'en Grey, dirigirà una pel·lícula biogràfica sobre la vida de la cantant Amy Winehouse. Segons una exclusiva del diari Deadline, després d'anys d'espera en què han fracassat diversos projectes per retratar la vida de l'artista londinenca, aquesta pel·lícula ja està en fase de càsting i té l'aprovació de la família de Winehouse, que sempre s'havia oposat a certs projectes. Darrere del guió de l'esperat biopic hi ha el també britànic Matt Greenhalgh i la productora francesa Studiocanal, que compta amb empreses subsidiàries al Regne Unit, on s'espera que comenci el rodatge una vegada se seleccioni el repartiment.

Les primeres informacions sobre el guió parlen d'un film que repassarà els començaments de la cantant als bars de jazz de Londres fins al seu ascens a la fama gràcies a l'aclamat disc Back to black i èxits com Rehab i You know I'm no good. També ha transcendit que el film narrarà el costat fosc de la fama i els problemes d'addicció de Winehous, que la van conduir fins a la seva tràgica mort el 2011, amb només 27 anys.

Els intents per rodar un film sobre Winehouse s'han anat succeint sense que mai arribessin a prosperar. El que s'havia de gravar inspirat pel llibre del 2010 Saving Amy, de Daphne Barak, va ser un dels que més titulars van rebre però finalment no es va tornar a sentir cap notícia sobre el projecte. Tot i que la nova pel·lícula està en una fase molt inicial, fonts consultades per la revista Variety afirmen que la directora vol que el paper de la protagonista recaigui sobre una figura desconeguda per al gran públic. Aquestes mateixes persones asseguren que Taylor-Johnson està molt involucrada en tot el procés, ja que era amiga de Winehouse.

Aquesta cinta tindria l'aprovació del pare de la cantant, Mitch Winehouse, que ja va participar en un documental de la BBC sobre el desè aniversari de la mort de la seva filla. La vida d'Amy Winehouse ja va ser objecte d'un documental en el passat: el polèmic i oscaritzat Amy (2015), del director Asif Kapadia, que va ser durament criticat pel pare de la cantant perquè no el deixava en bon lloc. La BBC, per la seva banda, ha estrenat dos documentals més: un amb l'aprovació del pare, Reclaiming Amy, i un altre amb la versió de la seva fillola, Amy Winehouse & Me: Dionne's Story.

stats