Festival
Cultura 26/04/2023

A la fi, un festival per a tota la família i en català: el Tribufest arriba a Mallorca

Amb Dàmaris Gelabert com a cap de cartell, l'esdeveniment tindrà tallers, concerts i diversos espectacles i es farà el proper 1 de juliol al Parc Municipal de la Torre de Felanitx, d'11 a 22 h

3 min
El cartell de la Tribufest

PalmaEl primer festival de música per a famílies arriba a Mallorca: el Tribufest pretén ser un esdeveniment on puguin gaudir grans i petits, amb el català i la cultura local com a protagonistes. Aquesta iniciativa ambiciosa, a més, pretén ser una eina de conscienciació social i educativa per als més petits, per allunyar-los de la globalització i posar en valor la cultura catalana. El festival es durà a terme el pròxim 1 de juliol al Parc Municipal de la Torre de Felanitx, començarà a les 11 del matí i s'allargarà fins a les 22 h de la nit.

Tot i que el recinte té una capacitat per a unes 8.000 persones, l'organització preveu que hi assistiran unes 3.000 persones i, per tant, permetrà oferir un espai tranquil, allunyat de les aglomeracions i on tots els assistents podran gaudir d'un ambient familiar, cultural, acollidor, creatiu, segur i agradable. Un altre dels punts clau d'aquest nou festival que arriba el mes de juliol a Mallorca és l'aposta per la sostenibilitat. Des de l'organització han explicat que el festival serà respectuós amb el medi ambient, ja que produirà el mínim de residus i la reutilització i el reciclatge en seran un dels grans protagonistes. Uns dels valors afegits que tindrà el festival serà la font d’aigua potable que hi haurà al recinte, que serà de franc per a totes les persones assistents.

Joan Xanguito, Carlota Socias (organització festival), Dàmaris Gelabert i Tià Jorda del Circ Bover.

D'altra banda, l'organització han treballat per aconseguir que tots els elements que formen part i envolten el festival estiguin allunyats de la globalització (des dels artistes fins als productes que es vendran o els patrocinadors). En aquest sentit, la mirada del festival serà "diversa i s’hi introduirà la perspectiva intercultural". Aquest festival no es tracta d'un projecte pilot, sinó que l'organització ha explicat a l'ARA Balears que el Tribufest "ha arribat per quedar-se" i treballaran perquè es converteixi en una de les referències de l'oci a Mallorca i en una eina educativa per a la conscienciació social, mediambiental i cultural.

El cartell de la Tribufest

Tallers, concerts, espectacles i, sobretot, música

Durant el festival estan programats tallers, concerts i diversos espectacles variats. A més, també habilitaran nombroses zones de descans i una zona de street food perquè els assistents trobin tot el que necessitin dins el recinte. Els assistents tindran al seu accés també diversos aparcaments habilitats prop de la zona del festival, així com banys públics.

Aquest dimecres l'organització ha desvelat els artistes que hi participaran, entre els quals destaca el darrer concert de Dàmaris Gelabert a Mallorca (ja que un cop acabi la gira dels 25 anys que fa enguany ha anunciat que farà una aturada), l'actuació del grup mallorquí Xanguito o la participació del Circ Bover, que organitzarà diversos espectacles i tallers durant el dia.

Xanguito ha actuat durant la presentació del festival

A més d'aquests, també participaran en el festival Centimets & Familiy Band, un grup mallorquí de música infantil i familiar que presenta un repertori molt allunyat dels tòpics de la música infantil, l'artista catalana Lali BeGood, la banda de swing Monkey Doo i Siamiss Djs. D'altra banda, també s'oferirà una ludoteca permanent de fusta i una feta amb material reciclat de ferro i també un carrusel ecològic.

Des de l'organització han remarcat que el festival té "sensibilitat social i per això col·laborarà en algun projecte social que treballi amb infants i joves, desenvolupat per alguna entitat o ONG del territori".

stats