Literatura
Cultura 17/02/2023

El festival Ressons vol convertir el Penedès en un nou gran escenari musical

Del 28 al 30 d'abril hi actuaran Amaia, Els Pets, 31 Fam, Roger Mas i una trentena d'artistes més

2 min
Amaia, Els Pets i Roger Mas seran al festival Ressons

BarcelonaEl nou festival que impulsa el Cruïlla, el Ressons Penedès, ha presentat aquest divendres la programació de la primera edició, que tindrà lloc del 28 al 30 d'abril en una vintena de cellers i espais patrimonials de l'Alt Penedès. "Volem posicionar aquest territori al centre del mapa de festivals català i potenciar-lo com a destinació enoturística i gastronòmica", ha assegurat Xavier Lluch, president del Consell Comarcal de l'Alt Penedès.

Gerard Birbe, director del festival, ha concretat els tres grans eixos de la cita, que té un pressupost d'1,5 milions d'euros, dels quals 100.000 provenen de la conselleria d'Empresa i Turisme; també hi estan implicades la conselleria de Cultura i la d'Acció Climàtica, i diversos ajuntaments. L'aportació total de les administracions públiques és de 400.000 euros.

En primer lloc, ha parlat de la "transversalitat estilística" dels 36 artistes i grups que hi participaran: "Entre els artistes que configuren el cartell del divendres hi ha noms com Els Catarres i Joan Dausà, Ginestà i Joan Miquel Oliver, que donaran pas el dissabte a artistes com Els Pets, Soleá Morente, Las Migas, Roger Mas, Quico Pi de la Serra, Marc Sarrats i Dàmaris Gelabert. El festival tancarà amb Amaia, 31 Fam, La Fúmiga, Judit Neddermann, Pol Batlle i Rita Payés, Mazoni, Joan Colomo, Delafé i Xiula". Hi haurà tres formats de concert: el petit format, en espais pensats per a 100-300 espectadors; el mitjà, en espais per a 500, i el gran format, per a 2.500-3.000 assistents. "Hem volgut fer una política de preus especial per facilitar l'afluència al festival: les entrades valdran entre els 12 euros dels espectacles familiars i els 25 euros dels concerts de gran format, que seran dobles". L'organització preveu vendre entre 20.000 i 30.000 entrades.

Diversitat i bellesa

El segon eix del Ressons és "la diversitat d'escenaris", que arriba fins a 21, entre els quals hi ha quinze cellers i sis espais patrimonials, "com ara una església, un poble medieval, un santuari, un pèlag, un bancal i el local d'assaig dels Castellers de Vilafranca, Cal Figuerot". Gerard Birbe ha remarcat per últim com a tercer eix del festival que se celebra "en un territori de gran bellesa, el Penedès, que compta amb un patrimoni magnífic i una gastronomia molt variada, amb els vins i els escumosos com a fils conductors".

stats