Cultura 03/06/2019

El Festival Orgue de Montserrat s’obre al talent jove

Els concerts del festival tindran lloc a la basílica de Santa Maria de Montserrat quatre dissabtes entre juny i agost, i seran tots d’entrada gratuïta

èric Salat
2 min
El Festival Orgue de Montserrat s’obre al talent jove

Barcelona“Després de gairebé deu anys havíem de començar a obrir portes i mirar cap al futur”, assegura Jordi-Agustí Piqué, el director del Festival Internacional Orgue de Montserrat, que ha presentat la 9a edició decidit a apostar per un relleu generacional. Els concerts del festival tindran lloc a la basílica de Santa Maria de Montserrat quatre dissabtes entre juny i agost, i seran tots d’entrada gratuïta. Els joves músics que s’hi incorporen són Joan Seguí, antic escolà de Montserrat, amb l’Orquestra de Cambra d’Andorra; el parisenc Thomas Ospital, un dels organistes més reconeguts de la seva generació; el Cor Cererols amb Arnau Ferrer; i l’eslovaca Monica Melcova, que protagonitzaran les actuacions el 22 de juny, el 20 de juliol i el 10 i el 24 d’agost, respectivament. Tot i l’edat, disposen d’una “maduresa artística molt remarcable”, assegura el director.

“Hi ha tota una nova generació que s’està formant a un nivell internacional i que poden portar el nom de Catalunya per tot arreu com a organistes”, exposa Piqué. “Mentre en altres països europeus s’està produint un relleu generacional, a Catalunya molts joves han de mirar a l’estranger per establir-se com a músics”, afirma el responsable, que posa de relleu el valor de l’orgue com a instrument, amb molta importància en l’actualitat. Enguany, el festival retrà homenatge al compositor Anselm Ferrer (1882-1969), que va ser director de l’Escolania de Montserrat, en commemoració del 50è aniversari de la seva mort. El 10 d’agost s’interpretaran algunes de les seves composicions al costat d’un repertori contemporani romàntic, tot un repte per “redescobrir les meravelles del patrimoni musical recent de casa nostra”, asseguren els organitzadors. El certamen es podrà seguir en directe a través de Montserrat Ràdio i TV i s’emetrà posteriorment a les televisions de la Xarxa de Comunicació Local. Es preveuen 500 persones per concert.

stats