Cultura 26/09/2019

Màgia i misteri al Festival de Literatures Infantils i Juvenils Lo Llumener

Sort acull la quarta edició del festival rural i de petit format pensat per a tots els públics

Ara / Acn
2 min
Josep Pedrals a la darrera l'edició de Lo Llumener

SortLa màgia i el misteri seran els protagonistes de la quarta edició del Festival de Literatures Infantils i Juvenils Lo Llumener, que omplirà els carrers de Sort de tallers, espectacles, exposicions i espais literaris. Perseguint l'objectiu de fomentar la lectura i el gaudi de les arts, el festival de petit format torna el 5 d'octubre amb una programació extensa pensada tant per a petits com per a grans. L'esdeveniment també comptarà amb la presència de la Petita Fira de l'Àlbum Il·lustrat, que enguany ha convidat tres editorials que publiquen propostes fresques escrites amb sentit crític i perspectiva de gènere. Zahorí Books i Flamboyant compartiran espai amb el projecte editorial de la fira, Cambuleta, centrat en la publicació de contes infantils en pallarès.

La presència de bruixes, bruixots i fades no serà l'únic tipus de màgia que es podrà veure al llarg del festival. Lo Llumener ha volgut ampliar els conceptes de màgia i misteri i els ha fet arribar fins als racons més inimaginables, fins a tot allò que no entenem i fins a tot allò que la nostra cultura no ens deixa entendre. La màgia que amaga la nit, per exemple, serà la protagonista dels contes i llibres de la Biblioteca a Cel Obert, una de les activitats del festival. Els secrets que només es poden descobrir a través de les ulleres de tres dimensions seran el misteri que s'haurà de resoldre al taller-exposició que obre el festival, 'La màgia als nostres ulls'.

Les companyies teatrals Teatre Nu, Zum-Zum Teatre i Fadunito portaran als escenaris del festival algunes de les seves produccions, i de la mà de Clara Ribatallada els assistents podran gaudir d'un seguit de contes musicals. Els amants de la pintura també tindran el seu espai: el festival presenta els tallers de Sara Sareta, 'Deixa caure el pinzell', i de la companyia La Cuca de Llum, centrat en l'aquarel·la i el gargot. De la mà de Ramon Bartrina, el públic descobrirà la poesia 'blackout', i els amants de Harry Potter podran participar en un joc de pistes per trobar la pedra filosofal. El poeta i rapsode Josep Pedrals serà l'encarregat de tancar l'edició d'enguany amb un recital adreçat als més grans.

stats