Agenda cultural
Cultura 24/06/2021

Del Festival de Circ a Joan Dausà: 10 propostes culturals per al pont de Sant Joan

Concerts, teatre i exposicions, entre les propostes per a aquests quatre dies

Júlia Claramunt
1 min
Valentin Chetverkin fent equilibris

BarcelonaEls concerts del Festival Ítaca a l'Estartit, l'exposició sobre la guerra al MNAC i el festival rural Vilart són algunes de les deu activitats culturals que us proposem per gaudir de l’arribada de l’estiu.

1.

Comença el Festival Grec

El Teatre Grec de Montjuïc serà l’escenari de la representació Carrer Robadors, l’espectacle inaugural del festival d’estiu. L’obra, que s’estrenarà aquest diumenge, presenta una història de superació i amistat protagonitzada per un jove marroquí que fuig de Tànger en plena Primavera Àrab i arriba a la Barcelona marginal de la crisi econòmica i del 15-M. Dirigida per Julio Manrique, juntament amb els dramaturgs Sergi Pompermayer i Marc Artigau, és una adaptació de la novel·la de Mathias Énard, que va ser finalista del premi Goncourt el 2012.

Del 27 al 29 de juny

2.

Festival Ítaca

El Festival Ítaca arriba aquesta setmana a l'Estartit amb plats molt forts. En un espai privilegiat, dijous hi actuarà Iseo & Dodosound, en el seu únic concert a les comarques gironines. Dissabte serà el torn de Lágrimas de Sangre i Sample Corp., en una nit de rap combatiu, i diumenge Oques Grasses estrenarà el seu nou disc, A tope amb la vida. També dissabte, Xiula oferirà un concert per als més petits.

Fins al 25 de setembre, a l'Empordà

3.

El festival rural d’arts escèniques i visuals Vilart

L’entorn rural de Castellbell i el Vilar acollirà aquest dissabte 26 de juny la segona edició del festival d’arts en viu i visuals Vilart. Enguany, porta un cartell que combina teatre, música, exposicions, tallers i fotografia per a tots els públics, que es pot gaudir en un espai natural amb vistes a Montserrat. 

Dissabte 26 de juny

4.

'Alguns dies d’ahir', a la Villarroel

Aquest pont és l’última oportunitat per veure Alguns dies d’ahir a la Villarroel de Barcelona. Amb guió de Jordi Casanovas, l’obra presenta les cinc trobades de la família Font al menjador de casa seva, després que la seva quotidianitat es vegi capgirada pels fets polítics que s’esdevenen a Catalunya durant els mesos de setembre i octubre de l’any 2017. 

Fins diumenge 27 de juny

5.

(A)phònica, el festival de la veu de Banyoles

Des de dijous fins diumenge la dissetena edició del festival (A)phònica de Banyoles oferirà una trentena de propostes per a tots els públics amb grans noms de l’escena nacional i internacional, amb veus consagrades i també veus emergents, en diversos espais de la població. Entre els diferents noms, diumenge es podrà escoltar Rita Payés i Elisabeth Roma, el Cor de Teatre i Vespres d’Amadí, David Carabén i Joan Colomo. 

Del dijous 24 al diumenge 27

6.

Festival de Circ a Girona

Coincidint amb la festivitat de Sant Joan, Girona inicia el Festival Internacional del Circ Elefant d'Or. Aquesta edició, titulada Festival de Festivals, vol retre homenatge als grans festivals internacionals de circ que se celebren arreu del món i que han hagut de cancel·lar-se a causa de la pandèmia. De dijous a dilluns, 49 artistes de quinze països diferents intentaran captivar-vos amb les seves proeses.

Del 24 al 28 de juny

7.

Mirades insubmises al Museu Nacional d'Art

De l’art romànic a l’art modern: aquest dissabte 26 de juny el Museu Nacional presenta un recorregut per la seva col·lecció des d'una òptica disruptiva i no historicista. A través de visites comentades presencials i d'una xerrada online, vol oferir nous punts de vista per reinterpretar una selecció d'obres, extraient-ne conceptes, iconografia i vivències vinculades a l’art queer: per exemple, recuperar l’experiència del calvari des de les vivències lligades a la sida/VIH i comprovar les identificacions de persones amb intersexualitats amb la sexualitat dels àngels.

El 26 de juny, 10 i 17 de juliol

8.

El Festival En Veu Alta continua amb la seva programació

El Festival En Veu Alta del Penedès continua amb la seva programació de més de 100 actuacions de narració oral, teatre, concerts, xerrades i activitats de formació lectora, sempre amb la paraula com a protagonista. Entre les diferents propostes, diumenge tindrà lloc una exhibició de glosa improvisada -amb glosadors, músics i un mestre de cerimònies- i el concert de Tarta Relena.

Dissabte i diumenge

9.

'Respira', amb Joan Dausà

Aquest dijous comença el festival Respira, un cicle de sis concerts de Joan Dausà, ideat pel mateix autor, ubicats a la ciutat grecoromana d’Empúries (l’Escala). S’hi interpretaran, en primícia, les cançons inèdites que mesos més tard formaran part del quart disc del cantautor. 

El 24, 25 i 26 de juny i 2, 3 i 4 de juliol.

10.

Guerra Civil i art al MNAC

La Sala Oval del MNAC acull una impressionant instal·lació de l'artista Francesc Torres, que reflexiona sobre l'impacte de la guerra i els sacrificis que comporta. Dues rèpliques d'avions que van participar en la Guerra Civil, a escala real, en són les protagonistes.

stats