Cultura 19/06/2018

La III Festa de la Música arriba a la Part Forana

Enguany, l'edició del festival, coorganitzat pel Consell de Mallorca i diverses discogràfiques de Mallorca, ofereix concerts a Palma i a Inca

Aina Solano
2 min
La banda Cliente 1 millón serà una de les que actuaran aquest dijous a Inca dins la Festa de la Música.

PalmaLa tercera edició de la Festa de la Música enguany també arriba a la Part Forana i oferirà diversos concerts a Inca. Així ho ha anunciat aquest dimarts el vicepresident primer del Consell de Mallorca i conseller insular de Cultura, Francesc Miralles, a la presentació del festival a l'Espai Xocolat. Miralles ha animat els ciutadans “a descobrir i redescobrir els grups musicals seleccionats pels diferents segells discogràfics que prenen part a la iniciativa” i ha subratllat que aquesta “és una ocasió per gaudir de la música, per veure el nexe entre artistes i segells discogràfics” i per “conèixer el talent musical de la nostra illa” i per “reconèixer la feina d'aquests segells discogràfics”.

Representants de Cultura del Consell i dels segells discogràfics han presentat la Festa a l'Espai Xocolat .

La festa, que va néixer a França i que esdevingué la Festa Europea de la Música, “és un exemple de col·laboració entre la institució insular i els segells discogràfics”. A més, es tracta d'una de les iniciatives dutes a terme aquesta legislatura pel Consell de Mallorca, per a les quals “vàrem crear una línia d'ajudes per a l'organització de festivals i cicles musicals, per a la qual hem destinat prop de 300.000 euros per a diferents espectacles i festivals de música amb l'objectiu d'acostar, a més, bandes de música de renom perquè vinguin a actuar a l'illa”, ha comentat Miralles.

La III Festa de la Música donarà a conèixer algunes de les novetats de les discogràfiques, Runaway Discos, Espora, Bubota Discos i Blau. El propietari i gerent d'aquesta darrera, Miquel Àngel Sancho, ha valorat que el Consell de Mallorca s'impliqui en una iniciativa como aquesta, especialment pel seu “caràcter europeu”. “És treure la música al carrer, gratuïta, i fer que la gent hi participi i que vegi la diversitat de bandes i grups musicals existent”, ha assegurat. Sancho ha lloat, a més, “la connexió entre músics, discogràfiques i públic”. “El fet que siguin les discogràfiques, les quals doten de contingut i fan de vincle entre el creador i el directe, les que puguin aportar les bandes que coincideixen, a més, amb novetats que s'acaben d'editar, és tot un encert”, ha subratllat. Així mateix, el propietari de Blau ha fet una crida al públic perquè hi participi i perquè doni valor a aquest esforç que s'està fent i als creadors”.

En concret, Blau/Discmedi, presentarà quatre bandes, tres de les quals acaben de presentar disc: OR, Camaleones i Cliente 1 millón.

Els concerts seran aquest dijous 21 de juny a la plaça de Santa Maria la Major, d'Inca, i divendres 22 a la pèrgola d'entrada del parc de les Estacions de la plaça d'Espanya de Palma.

stats