Art
Cultura 24/10/2014

Es busquen les 10 escultures universals de Barcelona

Miró, Gaudí, Brossa, Tàpies o Chillida són alguns autors de les 50 escultures que opten a ser escollides a ser universals

Efe
1 min
'Dona i ocell', de Joan Miró, opta a ser una de les 10 escultures universals

Barcelona50 escultures urbanes de Barcelona són candidates a convertir-se en les 10 escultures universals de la ciutat, dins la campanya que l'organització Capital de la Cultura Catalana ha creat per patrocinar el patrimoni escultòric de Barcelona. En la llista, destaquen obres conegudes com 'El drac' de Gaudí, al Park Güell, 'Dona i ocell' de Joan Miró, al Parc de l'Escorxador; 'Barcino' de Joan Brossa, a la plaça Nova; 'El gat' de Fernando Botero, a la Rambla del Raval; i 'L'estel ferit' de Rebecca Horn, al Passeig Marítim. També hi figuren noms d'artistes com Claes Oldenburg, Antoni Tàpies, Frank Gehry, Antoni Gaudí, Eduardo Chillida, Pablo Gargallo o Richard Serra.

Segons el president de l'organització, Xavier Tudela, les escultures escollides són "representatives del conjunt del patrimoni escultòric de l'espai públic de Barcelona, i pertanyen a èpoques, materials, temàtiques, mida i ubicacions molt diferents".

Fins el 9 de novembre, tothom podrà votar les escultures que desitgi a través del web de l'organització, on estan numerades per artista, autor i any de creació.

stats