Teatre
Cultura 28/11/2022

Jaume Miró guanya el premi Micalet de Teatre

El guardó li arriba per l'obra 'Caputxeta a Hamelin', una obra "que explora emocions humanes", segons el dramaturg mallorquí

2 min
Jaume Miró

PalmaEl dramaturg mallorquí Jaume Miró ha guanyat el premi Micalet de Teatre per la seva obra Caputxeta a Hamelin. Miró afirma que és "un reconeixement a una obra de ficció que explora emocions humanes i reflexions al voltant de personatges situats al límit". El jurat del guardó ha destacat d'aquesta obra "la seva claredat en la construcció de la història i per tractar-se d'una proposta estètica precisa i rotunda", com va assenyalar l'actriu Pilar Almeria, portaveu del premi. També s'ha remarcat l'univers propi "inquietant i suggerent" creat per l'autor.

Miró ha explicat a l'ARA Balears que aquest guardó també ha significat el reconeixement a una obra diferent de les que acostuma a fer, emmarcades normalment dins el teatre documental. Segons el dramaturg, el premi ha permès que l'obra iniciï un recorregut, que, en aquest cas, també es publicarà. "Serveix per a això, per ser reconeguda i perquè tal vegada sigui més fàcil posar-la en escena", detalla.

L'autor assegura que, amb Caputxeta a Hamelin, volia explorar els límits emocionals dels personatges, temes tabú, la violència gratuïta o la revelació de secrets dins una comunitat petita, entre d'altres, i així veure "on podia conduir aquesta exploració dramàtica i teatral".

Destaca l'atmosfera de la peça, ubicada en el 1993. "Jo era adolescent, és una època que conec bé, l'he viscuda". Sobre aquest aspecte assenyala que hi ha elements com la música grunge, amb cançons de The Smashing Pumpkins o Nirvana, i cançons de REM. "Són grups que formaven part de la meva adolescència".

El dramaturg també ha ressaltat que un guardó "sempre serveix per fiançar la carrera d'un artista i per establir a fites per dir: 'No vaig del tot perdut'". Així, ha assenyalat que espera que signifiqui una empenta per a l'obra, ja que el Micalet atorga la publicació de la peça i un premi en metàl·lic. "Com a mínim iniciarà un recorregut literari, i esper que un dia es pugui estrenar", ha puntualitzat Miró.

A més de Jaume Miró, la Societat Coral el Micalet ha distingit amb distints guardons la investigadora Mireia Ferrando, Joan Lluís Porcar i el CPEE Miquel Burguera de Sueca, en la que és la 35a edició dels premis.

stats