Cultura 12/05/2021

Drake, proclamat com l'artista de la dècada per Billboard

Ha sigut el músic amb més vendes els últims deu anys

1 min
Drake en una fotografia d'arxiu

BarcelonaDrake serà reconegut com l'artista de la dècada en els pròxims premis Billboard Music Awards, ja que ha sigut el músic amb millors vendes des del 2010 fins al 2021. El raper s'ha imposat a Taylor Swift, Bruno Mars, Rihanna i Adele, que per aquest ordre conformen la llista dels cantants més reeixits dels últims anys, segons la coneguda revista musical, que des del 1956 elabora les llistes de discos i cançons més venudes als Estats Units.

Drake es un personatge que rep molta atenció de mitjans i xarxes

D'acord amb la metodologia de Billboard, Drake es va posicionar com l'artista amb registres més bons tant en les llistes de vendes com en els apartats que mesuren la repercussió en xarxes socials i els ingressos derivats de les seves gires. En total, el raper ha arribat 9 vegades al número u de la llista Billboard 200 (que reconeix els 200 discos més reeixits del moment), gràcies als cinc discos que ha publicat des del 2010 i altres mixtapes comercials.

Un dels grans 'hits' de Drake, del 2015

Drake, que recollirà el guardó el 23 de maig en una gala presentada per Nick Jonas, és, a més, l'artista amb més guardons en la història dels premis Billboard, que reconeixen els supervendes de l'any, a diferència dels Grammy, votats per experts de la indústria musical. En aquesta cerimònia, Taylor Swift podria igualar el rècord de Drake (27 estatuetes) si guanya en les seves quatre nominacions, encara que el principal favorit de l'edició és The Weeknd amb 16 mencions. Entre els llatins, Bad Bunny aspira a emportar-se el premi al millor disc llatí gràcies als tres que va publicar el 2020: YHLQMDLG, Las que no iban a salir i El último tour del mundo.

'One dance', de Drake
stats