Cultura 27/04/2022

El diamant blanc més gros que s'ha subhastat mai surt a la venda a Ginebra

És conegut com a The Rock i té la mida d'un ou, segons expliquen a Christie's, que el posaran a la venda al maig

2 min
El diamant The Rock, de 228 quirats, serà subhastat per Christie's

BarcelonaEl famós diamant The Rock, de 228,31 quirats, serà posat a la venda per la casa de subhastes Christie's l'11 de maig, cosa que el convertirà en el diamant blanc més gros que s'ha subhastat mai, segons ha anunciat la casa britànica en un comunicat emès per presentar la licitació. Christie's espera que a la subhasta s'arribi a un preu de fins a 29 milions d'euros per aquesta pedra preciosa, extreta fa vint anys d'una mina sud-africana i que té la mida aproximada, assenyalen, d'un ou de gallina. "S'unirà a la col·lecció de grans pedres precioses llegendàries que han passat pels salons de Christie's des del 1766", va assenyalar el director de joieria internacional de la casa de subhastes, Rahul Kadakia.

The Rock, el diamant blanc més gros que s'ha subhastat mai

Un altre dels grans al·licients d'aquesta subhasta primaveral és el cèlebre diamant de la Creu Roja, de 205,07 quirats, que va ser subhastat per primera vegada el 1918 com a part d'una operació de recollida de fons humanitaris de l'organització amb seu a Ginebra. "Durant gairebé mig segle la nostra família ha tingut el privilegi de conservar el diamant de la Creu Roja. Des que es va comercialitzar per primera vegada, el llegat d'aquest símbol de la humanitat ha sigut sempre el suport a les comunitats assolades per la guerra, la gana i altres penúries", va destacar l'anònim venedor del diamant. Una vegada més, una part dels ingressos obtinguts de la venda d'aquest diamant aniran destinats a activitats humanitàries de la Creu Roja, segons ha indicat el comunicat de Christie's.

El diamant de la Creu Roja

Una altra de les estrelles de la licitació podria ser una tiara de la Belle Époque atribuïda al dissenyador espanyol Lorenzo Marzo, el valor estimat de la qual podria arribar als 195.000 euros. I també destaca una tiara del segle XIX dissenyada pel famós joier austríac Gustav Flach que va pertànyer a la princesa de Fürstenberg.

stats