Cultura 03/11/2021

El 'Diàleg entre èpoques' de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears

Leonard Slatkin dirigirà els intèrprets de la institució balear, que aquest dijous estrenarà per primera vegada a l'estat espanyol la peça 'Solària', de Ferran Cruixent

ARA Balears
2 min
Imatge d'arxiu de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears. / OSIB

PalmaEl teatre Principal de Palma acollirà aquest dijous, 4 de novembre, el primer concert del cicle que l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears (OSIB) farà a l'espai. Amb el títol Diàleg entre èpoques, i amb la direcció del guanyador de sis premis Grammy, Leonard Slatkin, els músics intepretaran la peça Solària, de Ferran Cruixent, en la seva estrena a l'estat espanyol. A més, sonarà la Simfonia núm. 70 de Haydn, per començar; i la Simfonia núm. 7 d’A. Dvorak, que clourà el programa. El concert serà a les 20 hores i les entrades ja estan disponibles a través de la web de la Simfònica o del teatre

El concert començarà amb la Simfonia núm. 70 de F.J. Haydn, composta per celebrar l’inici de la construcció d’un teatre de l’òpera a l’estat d’Esterházy. És una obra única en l'escriptura d'Haydn, ja que uneix contrapunt, forma, cànon i fuga i està considerada un miracle de la composició, expliquen des de la institució musical.

Aquest concert serà especial perquè la Simfònica estrenarà l’obra Solària, del compositor Ferran Cruixent. El mateix compositor explica que “és una obra d'un sol moviment que expressa la fascinació dels perills de la nostra dependència pels desenvolupaments tècnics”. El títol, Solària, fa referència al planeta imaginari de l'autor de ciència-ficció Isaac Asimov. Tota l’orquestra descriu la poesia d’un paisatge imaginari del desert i una civilització mecanitzada.

Per cloure el concert, els músics interpretaran l’obra més turbulenta i romàntica que compongué A. Dvorak, la Simfonia núm. 7.

Leonard Slatkin, director internacionalment reconegut, és Music Director Laureate de l'Orquestra Simfònica de Detroit (DSO), Directeur Musical Honoraire de l'Orquestra Nacional de Lió (ONL) i Conductor Laureate de l'Orquestra Simfònica de St. Louis (SLSO). Combina amb la seva activitat com a compositor, autor i educador. Ha rebut sis premis Grammy i 35 nominacions. Ha dirigit pràcticament totes les grans orquestres del món i ha estat reconegut amb la Medalla Nacional de les Arts, i nomenat Chevalier a la Legió d'Honor francesa.

stats