Patrimoni
Cultura 21/06/2021

David i Goliat tornen a aixecar-se a Barcelona

L'escultura d'Antoni Llena torna al seu lloc més d'un any després de caure pel temporal 'Gloria'

2 min
Aixequen 'David i Goliat' d'Antoni Llena

BarcelonaAquest matí David i Goliat s'han tornat a aixecar a la Vila Olímpica. L'escultura d'Antoni Llena, que havia caigut pel temporal Gloria el gener del 2020, s'ha tornat a col·locar al seu lloc. Dues grues de grans dimensions han recol·locat la part superior de la gran escultura, situada al parc de les Cascades de Barcelona, davant de l'hotel Arts, des del 1992. L'enorme làmina d'acer, que recorda una cara, ha estat aixecada a uns 20 metres de terra per ser encaixada a les potes que la subjecten, que han estat reforçades per suportar millor la força del vent. En declaracions als mitjans, tant l'autor de l'escultura, Antoni Llena, com el responsable de la restauració, Josep Casanovas, han manifestat la seva satisfacció pel resultat, però han coincidit a advertir que, malgrat les intervencions per pal·liar els efectes de l'acció del vent i l'oxidació per la proximitat al mar, no es pot descartar que un altre gran temporal pugui tornar a tirar-la a terra.

L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat que els pròxims dies s'acabarà la rehabilitació d'aquesta escultura –que haurà costat 370.000 euros– i també es rehabilitaran altres edificis, parcs i monuments històrics i artístics municipals, pels quals s'ha assignat un pressupost de 10,6 milions fins al 2025. Aquest nou contracte inclou criteris de sostenibilitat, de manera que s'hauran de fer servir materials més respectuosos amb el medi ambient i es fomentarà el reciclatge, i les empreses han de fer servir vehicles elèctrics, híbrids o de gas i es milloraran les condicions laborals d'operaris i restauradors.

Es preveu un programa d'intervencions en els monuments i conjunts escultòrics de la ciutat, entre ells el de la Sardana de Montjuïc, que serà restaurat integralment amb una intervenció que començarà en els pròxims dies. També s'actuarà en edificis municipals com el de la seu consistorial de la plaça de Sant Jaume, al Palauet Albéniz i les Torres Venecianes, i en espais emblemàtics com el Parc Güell i el monestir de Pedralbes.

stats