AUDIOVISUAL
Cultura 31/08/2017

Conveni entre Turisme i Cultura per captar rodatges cinematogràfics a les Balears

La col·laboració disposa d'un pressupost de 150.000 €

Margalida Mateu
2 min
Una de les pel·lícules que ha rebut suport institucional és Formentera Lady rodada aquesta passada primavera a l'illa i amb José Sacristán de protagonista.

PalmaAcord de col·laboració entre la Conselleria de Turisme i la de Cultura del Govern de les Illes Balears per tal de potenciar les produccions audiovisuals a les Balears, ara en forma de conveni que aquest dijous han subscrit ambdues conselleries mitjançant l'Agència Balear de Turisme (ATB) i l'Institut d'Estudis Balèarics (IEB).

L'objectiu és el de "difondre les Balears com un espai per dur a terme rodatges fora de la temporada d'estiu", ha assenyalat Biel Barceló, i "enfortir la indústria cinematogràfica per avançar en la diversificació de l'economia de l'Arxipèlag", ha afegit el vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme.

Per això, l'ATB farà una aportació de 150.000 € durant aquest 2017 –l'any anterior hi havia designat 100.000 €– de la partida de promoció turística. Els projectes audiovisuals que vulguin optar a aquestes ajudes hauran de complir les bases i ser seleccionades per la institució. A més, en el conveni hi col·labora IB3 Televisió, "garantia de projecció", ha destacat Cesc Mulet, de la productora La Perifèrica, també present a la roda de premsa. A més, és indispensable que el projecte que rebi la subvenció sigui en producció o coproducció d'una empresa audiovisual de les Balears i que tingui un pla de comercialització i internacionalització de la pel·lícula.

La pel·lícula 'Formentera Lady', protagonitzada per José Sacristán, és una de les produccions que ja s'ha beneficat d'aquesta subvenció, amb uns 50.000 euros destinats a finançar viatges i estades (objecte d'aquestes ajudes).

Per a enguany, hi ha dos projectes més que se'n beneficiaran. Es tracta de dos documentals, 'Minorca Connexion', sobre les arrels menorquines d'habitants de Florida, i un audiovisual sobre el músic Baltasar Samper, en tràmits per recuperar el llegat de l'artista.

Ajudes a les noves produccions

A banda, la consellera de Cultura, Fanny Tur, ha avançat que a l'octubre s'obrirà una nova línia de subvenció amb una partida de 500.000 euros per a noves produccions i que serà plurianual. Una reivindicació del sector.

Produccions subvencionades (2016)

Les pel·lícules que varen rebre suport gràcies al conveni de 2016 amb 100.000 € són el documental 'Dies de llum', rodat a les quatre illes (3.941,90 €); 'Dream songs', llargmetratge documental dirigit per Agustí Vila i rodat íntegrament a Eivissa (32.049,36 €); 'La vida lliure', un llargmetratge de ficció dirigit per Marc Recha, protagonitzat per Sergi López i ambientat a la Menorca de principis de segle XX (60.581 €), i 'Vida i mort d’un arquitecte', un documental dirigit per Miguel Eek (3.427,74 €).

stats