Art
Cultura 17/10/2023

El concurs de direcció de la Fundació Miró Mallorca ha quedat desert

La comissió de selecció, reunida el passat 10 d’octubre, acordà per unanimitat no cobrir la plaça perquè l’únic candidat "no té les qualitats necessàries"

ARA Balears
1 min
La Fundació Miró Mallorca

PalmaEl concurs per cobrir la plaça de direcció-gerència de la Fundació Miró Mallorca ha quedat desert. Així ho va decidir per unanimitat la comissió de selecció que es va reunir el passat 10 d'octubre, i ho va determinar perquè, segons s'escriu a l'acta publicada aquest dimarts a la web de l'entitat, l'únic finalista va obtenir una "baixa puntuació". "No té les qualitats necessàries", sentencia la comissió de manera unànime.

Per ocupar la responsabilitat de la direcció de la Fundació Miró Mallorca s'hi varen presentar cinc candidats, però en dues reunions dels mesos de juliol i agost, la comissió de selecció en va excloure quatre per diversos motius, de manera que quedà una única candidatura, la que aquest mes d'octubre s'ha considerat no apta per ocupar aquest càrrec. La comissió de selecció està formada per la gerent de la Fundació Joan Miró de Barcelona, Maria Vallés; el periodista Josep Massot; la cap de programes del Museu Picasso de Barcelona, Tonina Cerdà; l'exdirector del Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia, Manuel Borja Villel, i el net de Miró i representant de Successió Miró, Joan Punyet.

Segons l'acta de la darrera reunió, ara es donen tres dies hàbils "perquè les persones interessades hi puguin presentar al·legacions".

Mentrestant, com ha estat en els darrers mesos, Francisco Copado exerceix de director en funcions, a la vegada que, segons ell mateix va confirmar en una entrevista a l'ARA Balears, es va presentar al concurs que ara ha quedat desert, amb l'objectiu de continuar ocupant la plaça que ha tingut els darrers set anys. "Sí, us confirm que en faig comptes. Tenc ganes i il·lusió de continuar al capdavant de la Fundació", va dir el passat mes de juny.

stats