Música
Cultura 19/01/2022

Concerts arreu per celebrar els 20 anys de l’Esmuc

2 min
Músics de l'Esmuc a L'Auditori.

BarcelonaJoan Magrané, Rosalía, Sílvia Pérez Cruz, Raquel García-Tomás, Xavier Sabata, Clara Peya, Carol Duran, Anna Alàs, Santi Careta i Juan de la Rubia són alguns dels músics que han passat per l’Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc), que aquest curs celebra el vintè aniversari. Són noms prou eloqüents sobre el talent i la transversalitat que ha aplegat una escola on s’han graduat 2.500 estudiants i que any rere any ha consolidat un segell propi dins dels ensenyaments artístics superiors. Coincidint amb l’aniversari, l’escola dona encara més embranzida als concerts protagonitzats per les diferents formacions que conformen els grans conjunts de l’Esmuc. “Volem que també s’entengui l’escola a través dels grans conjunts”, diu la directora general de l’Esmuc, Núria Sempere.

La programació especial comença aquest divendres amb el concert del Gran Conjunt Simfònic dirigit per Francesc Prat a la sala 2 de L’Auditori, en què s’estrenarà el Doble concert per a guitarra flamenca i clavicèmbal d’Eduard Resina, un dels coordinadors interdepartamentals de l’escola, lligat al centre des de la seva fundació. Segons Sempere, la naturalesa d’aquesta obra, que combina flamenc i música antiga des del present, resumeix “la quinta essència de l’Esmuc”. El concert també servirà per estrenar obres de tres compositores, estudiants de l’escola: Ariadna Alsina, Marina Ortega i Núria Giménez. El mateix divendres, però a l’Auditori Josep Carreres de Vila-seca, hi haurà una nova funció de Cendrillon, l’opereta de saló de Pauline Viardot, a càrrec de La Bottega d’Opera de l’Esmuc; es tracta d’uns dels projectes amb què el centre molt mostrar “la mobilització dels aprenentatges en un entorn professional”. Cendrillon també passarà diumenge per Sant Pere de Ribes.

De la col·laboració amb el Festival Tradicionàrius neix l’actuació del Gran Conjunt de Música d’Arrel, dissabte al CAT i sota la direcció de Marçal Ramon. Com recorda Sempere, l’actual directora del festival, Carol Duran, també va estudiar a l’Esmuc, un centre que ha contribuït a consolidar noves mirades sobre les músiques tradicionals.

La celebració del vintè aniversari no pot oblidar el Jazz Project, protagonista del concert de dimarts a la sala 3 de L’Auditori, ni l’Ensemble Vocal i Instrumental de Música Antiga, que sota la direcció de Manfredo Kraemer farà també dimarts un homenatge a Heinrich Schütz a la basílica de Santa Maria del Pi. Finalment, la Banda de l’Esmuc desplegarà la seva potència a L’Auditori el 28 de gener.

stats