Cultura 15/04/2015

Cola't (virtualment) als estudis musicals d'Abbey Road

L'aplicació 'Inside Abbey Road' permet visitar les instal·lacions dels estudis on els Beatles van gravar els seus èxits

Efe
1 min
Interior dels estudis d'Abbey Road per dins

LondresEls estudis de música d'Abbey Road, on els Beatles van gravar gran part dels seus èxits, ja es poden visitar a través d'internet a través d''Inside Abbey Road', una aplicació creada pels estudis en col·laboració amb Google. Un recorregut virtual permet veure per les instal·lacions, tancades al públic des del 1931, on el quartet de Liverpool va gravar diversos àlbums de forma "interactiva i detallada".

Google ha inclòs en el recorregut imatges de 360 graus i només s'ha de fer clic amb el ratolí per avançar per les diferents sales dels estudis, ubicats en el barri de St. John's Wood de Londres. L'aplicació té diverses seqüències animades amb tècnics de so treballant i articles que expliquen la història de les instal·lacions. El recorregut també mostra vídeos amb músics coneguts com Take That, Jay-Z, Bastille o Kate Bush i fotografies d'arxiu.

Per a Giles Martin, un dels productors dels estudis Abbey Road, "aquesta col·laboració amb Google ofereix al món sencer la gran oportunitat de conèixer com és el dia a dia a Abbey Road i de descubrir la màgia que existeix dins d'un dels estudis més famosos del món". Es pot entrar a l'aplicació a través del web d''Inside Abbey Road'.

stats