Arts Visuals
Cultura 03/05/2023

Un col·lectiu d'artistes denuncia mala praxi de l'IEB en l'abonament de les ajudes

Lamenten que encara no hagin cobrat les subvencions corresponents a l'any passat

ARA Balears
1 min
Les galeries Kewenig, Pelaires i Maior inauguren exposicions aquest dijous

PalmaUn col·lectiu d'artistes plàstics ha denunciat la mala praxis de l'Institut d'Estudis Baleàrics pel que fa a l'abonament de les ajudes destinades a als professionals de les arts visuals. L'associació 'Vigues i Pedres', ha lamentat que a dia d'avui encara no s'hagin pagat les subvencions corresponents al 2022 i, en canvi, s'estan anunciant les de 2023. "Més de la meitat dels artistes i agents culturals encara no han cobrat les subvencions que donen suport a la mobilitat i la promoció exterior d'artistes i professionals de les arts visuals", han assenyalat.

En aquest sentit, expliquen que les subvencions inclouen les exposicions, fires, viatges, transport, entre altres; unes despeses que són assumides pels mateixos artistes i que més d'un any després, sense haver cobrat l'ajut, suposa una "autèntica ruïna". Arribat en aquest punt, el col·lectiu lamenta que hagin de renunciar a futures convocatòries perquè participar a fires fora de les Balears amb l'ajut de l'IEB, "no és viable".

Els artistes plàstics, han recordat que l'objectiu de l'IEB és precisament la promoció de l'activitat cultural dins i fora de les Illes Balears, un fet que "no s'està complint" perquè només hi ha una persona que sigui tècnica i pugui signar, tramitar i gestionar les subvencions, un fet que endarrereix més la feina, assenyalen.

Amb tot, el col·lectiu ha instat la Direcció General de Cultura que faci front a aquesta situació i posi més equip humà a la gestió de beques i ajuts en les Arts Visuals, i sobretot oferir terminis, beques i resolucions transparents i competents dins el sector".

stats