Art
Cultura 21/06/2022

Codorníu convoca un nou concurs de cartells amb afany històric

El concurs pioner de 1898 va reunir grans artistes com Ramon Casas, Miquel Utrillo i Oleguer Junyent

1 min
Un cartell de Codorníu de Ramon Casas

BarcelonaEl món del vi i el cava tenen des del Modernisme uns vincles extraordinaris amb l'art i el disseny. Codorníu va encarregar el seu celler a l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch i el 1898 va organitzar un concurs pioner de cartells en el qual van participar artistes destacats com Ramon Casas, Miquel Utrillo, Julio Tubilla i Oleguer Junyent. Aquell concurs de cartells va tenir una "transcendència històrica", afirmen des de Codorníu, i ara volen repetir aquella fita al segle XXI amb un nou concurs anomenat Concurs Codorníu Ars Collecta, obert a artistes, dissenyadors, publicistes, il·lustradors i qualsevol persona creativa més gran de 18 d'anys d'arreu del món.

El termini per presentar una obra en qualsevol format i tècnica adequats a l'estil d'un cartell comença aquest dimarts i acabarà el 21 d'agost. Un altre requisit de les bases és que la proposta ha d'incloure el logotip de la marca i una ampolla de la col·lecció Codorníu Ars Collecta. El guanyador s'emportarà 10.000 euros, i els quatre finalistes, 2.000 euros cadascun.

El veredicte del jurat es farà públic durant un esdeveniment que se celebrarà a Madrid a l'octubre. El jurat està format per referents nacionals i internacionals del món de l'art i el disseny, juntament amb la direcció de Codorníu: el director d'Il Giornale dell'Arte, Alessandro Allemandi; la presidenta de la Fundació Macba, Ainhoa Grandes; l'artista Antoni Muntadas; el director del Museu Munch d'Oslo, Stein Olav Henrichsen; la consultora i especialista en art, arquitectura i comunicació Pati Núñez, i el CEO de Raventós Codorníu, Sergio Fuster.

stats