ARA llegim
Cultura 12/03/2012

Dotze poetes catalanes al Palau Robert

Organitzada pel Grup d'Estudis de Gènere, 'Dones poetes' és una mostra itinerant que homenatja una dotzena de creadores en llengua catalana nascudes entre 1872 i 1952 i entre les quals hi ha Montserrat Abelló, Rosa Leveroni, Clementina Arderiu, Maria Mercè Marçal i Marta Pessarrodona

Ara
1 min
Clementina Arderiu

BarcelonaClementina Arderiu, Rosa Leveroni, Olga Xirinacs, Marta Pessarrodona i Maria Mercè Marçal són algunes de les poetes catalanes, nascudes entre 1872 i 1952, a les quals s'homenatjarà a partir de demà en una exposició al Palau Robert, on també s'exhibiran una cinquantena de llibres amb les seves obres.

'Dones poetes' és una mostra itinerant, realitzada pel Grup d'Estudis de Gènere: traducció, literatura històrica i comunicació de la Universitat de Vic (GETLIHC) i compta amb el suport de l'Institut Català de les Dones i de la Càtedra Unesco.

Altres poetes representades són Maria Antònia Salvà, Simona Gay, Montserrat Abelló, Felícia Fuster, Maria Beneyto, Maria Àngels Anglada i Quima Jaume.

L'exposició segueix un ordre cronològic, presentant-se de cadascuna de les autores un resum biogràfic, unes paraules representatives de la seva manera de viure la poesia i una mostra de la seva obra.

L'exposició, que es podrà visitar fins al dia 29 d'abril que ve s'inaugurarà dimarts en un acte en el qual es farà una lectura de poemes a càrrec de les escriptores Laia Noguera i Teresa Colom.

stats