Cultura 30/05/2022

El Cirque du Soleil aterra a Palma amb 'Corteo', el funeral del clown Mauro

El darrer espectacle de la companyia es podrà veure al Velòdrom de les Illes Balears entre el 5 i el 14 d'agost

1 min
Dos dels actors de 'Corteo' amb el batle de Palma aquest dilluns a la plaça de Cort.

PalmaUn funeral pot no semblar –a priori– la temàtica més apta per un espectacle de circ. Ara bé, tot canvia quan el mort és un clown. El darrer xou del Cirque du Soleil, Corteo, aterrarà a Palma entre els dies 5 i 15 d'agost per explicar el somni de pallasso Mauro, que somia que mor i assisteix al seu propi funeral, una cerimònia que acaba sent tota una festa. L'obra de la companyia canadenca es podrà veure al Velòdrom de les Illes Balears amb entrades de a partir de 50 euros.

Tot i tenir un funeral com a punt de partida, David Repulles, un dels actors de l'espectacle, ha destacat aquest dilluns en la roda de premsa de presentació que Corteo és una obra "molt humana, amb personatges com nosaltres" i que més aviat "parla de la vida". Segons ha afegit l'artista en la roda de premsa convocada a l'Ajuntament de Palma, el protagonista "recorda la seva infantesa i els seus amors, i acaba amb un comiat, però interpretatiu, com tot a l'art".

En total, aquest espectacle creat el 2004, però reestrenat la setmana passada, el fan possible les prop de 170 persones que formen l'equip, entre les quals hi ha 60 artistes, dels quals 8 són músics. Una de les peculiaritats del xou és que "es pot veure des de dos costats", atès que hi ha públic a banda i banda de l'escenari, fet que permet tenir "dos punts de vista diferents".

Per la seva banda, el batle de Palma, José Hila –qui també ha estat present a la roda de premsa– ha apuntat que el Consistori col·laborarà en la promoció d'aquest xou, com ja fa amb altres, perquè Ciutat "aculli de cada vegada més espectacles de primer nivell".

stats