Literatura
Cultura27/09/2023

La cinquena edició de Literanit arriba també al País Valencià

Totes les activitats del festival es duran a terme el pròxim dissabte, 30 de setembre, en diferents punts de les Balears, Catalunya i el País Valencià

PalmaUna setmana després de la Nit de l’Art arriba, per cinquè any consecutiu, la nit de la literatura, Literanit. I enguany ho fa amb més activitats i més participants que mai i, també, amb un abast territorial major que en edicions anteriors. Si l’any 2019, en la seva primera edició, se celebrà només a Palma, aquesta iniciativa impulsada per la Institució Francesc de Borja Moll ha incorporat diferents pobles de Mallorca, així com punts de Menorca, Eivissa, Formentera i Catalunya en les següents edicions. Enguany seran diferents biblioteques del Pais Valencià les que s’afegeixin a l’exposició bibliogràfica que s’ha organitzat en el marc de la cinquena edició d’aquest festival, que té com a màxim objectiu el foment de la lectura. L’edició d’enguany, a més, aposta per un lligam que es pot explorar des de multitud de perspectives, tal com demostra la trentena d’activitats proposades: el lligam entre literatura i cinema. 

Proposta multidisciplinària

“Durant tota la jornada tindrem especialistes de diferents temàtiques, amb un ventall molt divers d’activitats dirigides a tot tipus de públic, tant adults com infants, i que passaran pel teatre, la música o la poesia”, ha explicat la directora del festival, Sofia Moisés, “perquè el que volem és oferir un punt de vista transversal i multidisciplinari, des d’un espai obert i divers”. L’acte inaugural es durà a terme a les 19.30 h a Ca’n Balaguer i inclourà el pregó del cineasta Joan Porcel, la lectura del manifest a càrrec de l’escriptora Maria de la Pau Janer i el concert de Lost in Translation, banda que versiona temes de bandes sonores de pel·lícules. 

Cargando
No hay anuncios

Tolkien, Morricone i El mar

Cargando
No hay anuncios

Entre les activitats d’aquesta edició s’hi troben converses sobre El senyor dels anells, a les 12 h a Drac Màgic, o Indiana Jones, a la mateixa hora a Rata Corner; la projecció de la pel·lícula El Mar, l’única amb autor i director mallorquins fins a dia d’avui, i posterior col·loqui, a les 12 h a Can Sales; un concert de Tugores basat en la trajectòria del cèlebre compositor de bandes sonores Ennio Morricone, a les 19.30 h a l’Espai Passatemps de Santa Maria del Camí, i el col·loqui d’escriptors al voltant de Literatura i cinema, una relació fecunda, que es durà a terme a la Sala Sant Antoni, a Maó, i que comptarà amb Ponç Pons, Jordi Odrí i Pere Gomila. La programació completa es pot consultar a la pàgina web de Literanit. 

Tant el conseller de Presidència del Consell de Mallorca, Antoni Fuster, com el director de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Llorenç Perelló, han volgut destacar la “descentralització” de les activitats proposades per l’organització de Literanit com un dels seus punts més destacats.