Cinema
Cultura 02/04/2015

Cinemes de Londres avisen de les similituds entre 'Relatos salvajes' i la tragèdia de Germanwings

Les distribuïdores han inclòs un text a les sales, als webs i l'inici de la projecció de la pel·lícula de Damián Szifrón 

Europa Press
2 min
Escena del film 'Relatos salvajes' / EUROPA PRESS

MadridL'estrena al Regne Unit de la pel·lícula 'Relatos salvajes', de Damián Szifrón, ha estat marcada inevitablement per la tragèdia aèria de Germanwings, en què van morir 150 persones. Segons informen alguns diaris britànics, diferents cadenes de cinemes han penjat un text d'advertència a les seves sales i als seus webs després que molts dels seus clients es fixessin en les similituds de la primera de les sis històries que componen el film amb els informes que apunten que el copilot Andreas Lubitz va estavellar l'avió contra els Alps.

El text que recullen les pàgines web d'alguns cinemes britànics és el següent: "Avís: Després de l'incident aeri de Germanwings el passat dimarts 24 de març, si us plau tingui en compte que 'Relatos Salvajes' inclou una seqüència amb què alguns clients podrien molestar-se. Enviem les nostres mostres de suport a tots els afectats pels incidents tràgics dels Alps. La data d'estrena de 'Relatos Salvajes' va ser decidida fa mesos i, de fet, la pel·lícula es va estrenar al Festival de Cannes l'any passat. La coincidència temporal amb aquest accident terrible ha fet que les notícies hagin saltat a la mateixa setmana que la cinta es va estrenar al Regne Unit, i ja era massa tard per canviar la data de llançament. Esperem que el públic pugui comprendre que qualsevol semblança és una lamentable coincidència i podrà gaudir d'aquesta pel·lícula meravellosa amb l'esperit amb què va ser concebuda".

A més de l'advertència escrita, els cinemes també estan incorporant avisos abans de la projecció de la pel·lícula, segons informa 'The Guardian'. A xarxes socials com Twitter, alguns usuaris fins i tot s'han preguntat si Lubitz va veure el film. 'Relatos salvajes' va estar nominada als Oscars a millor pel·lícula de parla no anglesa i va guanyar el Goya a millor pel·lícula hispanoamericana.

stats