Cinema
Cultura 27/04/2013

Carreras s'atreveix amb el mandarí en el festival artístic més gran d'Àsia

El tenor català ha sigut l'encarregat d'inaugurar la tretzena edició del 'Meet in Beijing'

Ara
2 min
Josep Carreras interpretarà cançons basades en el repertori del musical de Broadway.

BarcelonaEl tenor Josep Carreras ha sigut l'encarregat d'inaugurar aquest dissabte a Pequín la tretzena edició del 'Meet in Beijing', considerat el festival artístic més important del continent asiàtic, en què ha ofert un concert en el qual s'ha atrevit fins i tot a cantar en mandarí. "No és gens fàcil i probablement el meu mandarí és molt rudimentari, però intento fer l'esforç per demostrar al públic que nosaltres també els tenim afecte", ha subratllat el cantant un cop acabat el concert, que s'ha celebrat al Centre Nacional d'Arts Escèniques de Pequín, un escenari a l'abast de molt pocs artistes.

L'artista ha ofert un repertori en el qual ha combinat les obres clàssiques i els homenatges a la Xina, i ha cantat en italià, espanyol, català i mandarí, cosa que ha entusiasmat les pràcticament 1.800 persones que han assistit a l'espectacle. Carreras ha compartit l'escenari amb la també popular artista xinesa Wang Li, i ha tingut el suport de l'Orquestra Simfònica de l'Òpera Nacional de la Xina, dirigida, en aquesta ocasió, pel també català David Giménez, mà dreta de Carreras des de fa anys.

Amb Wang, Carreras ha interpretat la peça 'My Beijing, my life' en mandarí, un tema que, segons han explicat en la roda de premsa anterior al concert, "reflecteix l'esperit de la capital xinesa". Aquest, al costat d'un solo en xinès de Carreras en els últims moments del concert, han sigut els moments en què l'artista ha arrencat més aplaudiments del públic.

El tenor, que va actuar per primera vegada a la Xina el 1998 i hi ha tornat com a mínim un cop a l'any des d'aleshores, recordava "amb especial emoció" l'actuació que va fer el 2001, amb Plácido Domingo i Luciano Pavarotti, a la Ciutat Prohibida de la capital.

stats