Cinema
Cultura 24/07/2023

'Barbie' és la millor estrena de l'any i Greta Gerwig es converteix en la directora més taquillera

El fenomen 'Barbenheimer' empeny l'assistència als cinemes a les millors xifres des del 2019

1 min
Margot Robbie i Ryan Gossling són Barbie i Ken a la pel·lícula' Barbie'

BarcelonaXifres històriques per al cinema aquest cap de setmana gràcies al fenomen Barbenheimer, format per les estrenes mundials de Barbie, la pel·lícula de Greta Gerwig sobre la nina de Mattel que es rebel·la contra el patriarcat, i Oppenheimer, el film de Christopher Nolan sobre el creador de la bomba atòmica. Els cinemes de l'Estat s'han omplert a vessar i s'han batut rècords en les xifres de taquilla i d'espectadors des del 2019. Segons xifres de Comscore, Barbie ha recaptat 6,8 milions d'euros des del dijous, quan va ja va arrasar amb 1,8 milions, i supera ja els 700.000 espectadors. Juntament amb Oppenheimer, durant el cap de setmana Barbie ha empès l'assistència als cinemes de l'Estat fins als 1,6 milions d'espectadors, la millor xifra des del 2019.

Als Estats Units, el film ha tenyit les sales de color rosa i ha batut rècords de taquilla. Barbie ha recaptat 139,22 milions d'euros, convertint-se així en el debut més exitós de l'any en aquell país i en el film dirigit per una dona amb la millor estrena de la història, segons ha informat Warner Bros. Desbanca així Capitana Marvel (2019), codirigida per Anna Boden. S'estima que la recaptació de la pel·lícula de Greta Gerwig arreu del món assoleix per ara els 337 milions d'euros. D'altra banda, el film de Nolan ha recaptat en aquest mateix cap de setmana als Estats Units 72,3 milions d'euros.

Amb Barbie, que ha arribat acompanyada d'una estratègia de màrqueting mundial farcida de productes, accions i promocions tenyides de rosa, Gerwig ja supera la recaptació del seu anterior èxit a la taquilla, Donetes, que va recaptar un total de 218,8 milions d'euros.

stats