Cultura 04/11/2020

Les Balears volen revalorar el patrimoni arqueològic de la finca pública de Son Real

L’actuació permetrà augmentar significativament el valor històric del conjunt i té un termini d’execució previst de tres setmanes

Ara Balears
1 min
Un membre de l'Ibanat al jaciment arqueològic d’Es Figueral, a la finca pública de Son Real

PalmaLes tasques de documentació, consolidació d'estructures i excavació a Son Real tenen com a principal objectiu revalorar el jaciment arqueològic com a punt d'interès patrimonial i cultural, amb vista a la seva divulgació i visita.

El Govern balear ha explicat, a través d'un comunicat, que les tasques programades al jaciment disposen d'un pressupost de 14.261,65 € i es preveu que es puguin executar en tres setmanes. Durant aquest període estan previstes actuacions per a la consolidació de les estructures excavades; la supervisió, valoració i actualització d'antigues consolidacions fetes als anys setanta i l'excavació puntual per a la posterior consolidació d'esbaldrecs i connexions murals poc clares.

A més, es durà a terme l'actualització de la documentació planimètrica i l'excavació dels reductes sedimentaris que no s'excavaren als anys seixanta. El Govern ha recordat que el Figueral de Son Real està situat dins la finca pública de Son Real i forma part del recorregut arqueològic que es pot fer a tota la finca. A més, té un espai de divulgació al centre d'interpretació. També han remarcat que es tracta d'un jaciment molt accessible i pràcticament excavat del tot, que té, a més, un gran interès històric i atractiu monumental i han destacat que és el segon jaciment més antic excavat a la zona, per darrere del dolmen inacabat de Son Real.

stats