BACALLÀ CONFITAT AMB BOLETS INGREDIENTS

Dessalam el bacallà; el posam en remull 48 hores canviant-li l’aigua cada 8; el darrer pic el posarem amb llet. El procés de dessalat es farà a la gelera. Posam les mongetes a remullar dotze hores. Les posam a bullir amb aigua fresca i, en arrencar el bull, hi afegim un sofregit ben melós que haurem fet amb ceba, pastanaga i tomàtiga. Quan les mongetes siguin ben cuites, les escolam i les passam pel passapuré amb la verdura. Ho rectificam de saó i ho lligam amb un bon raig d’oli d’oliva. Col·locam el bacallà submergit a la llet dins una olla que posarem al foc; no ha d’arribar a bullir, seria ideal és arribàs als 70 graus. En el darrer moment saltejam a foc viu els bolets, amb una mica d’oli. Per muntar el plat, posam una cullerada de mongetes, a sobre el bacallà, el coronam amb els bolets i podem escumar una mica de la llet de cocció. Bon profit!

800 grams de bacallà salat

300 grams de mongetes seques (pintades, de careta...)

Cargando
No hay anuncios

Una ceba

Una pastanaga

Cargando
No hay anuncios

Dues tomàtigues de ramellet

250 grams de bolets variats

Cargando
No hay anuncios

1 litre de let