Cultura 04/08/2020

Acord per promocionar els escriptors del País Valencià i Catalunya

L'AVL i la ILC aproven col·laborar en la projecció dels autors i la cultura dels dos territoris

Ara
1 min
El llibre  En valencià no alça 
 El vol  Les dificultats per accedir al mercat de Catalunya  Suport a les polítiques del govern valencià

ValènciaEl president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ramon Ferrer Navarro, i el director de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), Oriol Ponsatí-Murlà, han signat per primera vegada un conveni marc de col·laboració entre les dues institucions per impulsar la promoció i difusió literària i cultural dels dos territoris.

El conveni recull la voluntat de col·laboració en els aspectes relacionats amb el patrimoni cultural i preveu l'elaboració de programes i accions conjuntes en aquest àmbit, amb l'objectiu "d'afavorir l'intercanvi d'escriptors i treballar per un major coneixement del patrimoni literari dels dos territoris".

L'acord estableix la constitució d'una comissió mixta encarregada de supervisar els objectius del conveni marc. La mateixa comissió de seguiment definirà les accions de manera individualitzada i vetllarà pel compliment del l'acord, que tindrà un període de vigència de quatre anys.

Segon protocol de col·laboració en un mes

Aquest pacte segueix la línia de col·laboració iniciada ara fa unes setmanes per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, l'Institut d'Estudis Catalans i la Universitat de les Illes Balears, que van signar un protocol de cooperació amb l'objectiu d'establir un model normatiu de llengua comuna que sigui unitari i alhora respectuós amb la variació geogràfica del català.

stats