Cultura
Cultura 21/09/2022

Augmenten un 30% les propostes culturals de la Fira B

La setena edició oferirà un 81 espectacles i durarà sis dies

ARA Balears
2 min
Presentació de la 'Fira B'

PalmaLa setena edició del Mercat Professional de Música i Arts Escèniques de Balears, Fira B, durarà sis dies i oferirà 81 espectacles de música i arts escèniques, entre el 27 de setembre i el 2 d'octubre a Palma. Aquest dimarts el Govern balear va presentar el programa d'activitats i va remarcar que aquesta edició se centrarà, principalment, en la sostenibilitat.

A través d'un comunicat, el Govern balear ha explicat que el retorn de la Fira B vindrà marcat per un augment de propostes del 30% i unes jornades professionals que tenen la sostenibilitat ambiental, ecològica i social com a eix vertebrador. La novetat principal d'aquesta edició és la separació per categories. Així, la fira dedicarà tres dies a la música (27, 28 i 29 de setembre) i quatre a les arts escèniques (29 i 30 de setembre i 1 i 2 d'octubre) amb les respectives jornades professionals. Entre les companyies consagrades, la Fira B inclourà l'estrena absoluta de Petites tragèdies d'Iguana Teatre, així com espectacles de La Mecànica o Estudi Zero, entre d'altres.

Fira B aposta per l'heterogeneïtat amb propostes de text, circ, dansa, nous llenguatges, teatre físic i teatre de carrer. En música, veim la mateixa versatilitat de gèneres amb pop, rock, indie o jazz.

La programació musical abastarà diferents estils com pop, rock, indie, jazz, electrònica, clàssica, músiques del món i contemporània. Les actuacions es duran a terme a les Voltes, el Museu de Mallorca, el Teatre Xesc Forteza, el Teatre Mar i Terra i el Teatre Municipal Catalina Valls. Dimarts, dia 27 de setembre, la música concentrarà bona part de la programació amb continguts de música tradicional i del món, per una banda, i clàssica i contemporània per l'altra. Dimecres, dia 28 de setembre, i dijous, 29 de setembre, el jazz i el pop en seran protagonistes.

Pel que fa a la programació d'arts escèniques, La Fira B acollirà espectacles de teatre de text, dansa, circ, nous llenguatges, teatre físic i teatre de carrer. Les actuacions es duran a terme al Teatre Xesc Forteza, el Teatre Catalina Valls, el Teatre Mar i Terra, el Teatre Principal, l'Espai el Tub, Teatre del Mar i la plaça Major.

En aquest sentit, L'Executiu insular ha detallat que la Fira B "és un mercat professional que, fins ara (la inscripció continua oberta), visitaran 366 programadors, professionals nacionals i internacionals que podran gaudir de les propostes per programar-les posteriorment i afavorir la projecció exterior dels nostres artistes, del sector cultural de les Illes Balears".

stats