Cultura 02/07/2018

Arrenca la temporada de festivals a la Costa Brava

Músic internacionals com Carla Bruni, Ricky Martin, Luis Miguel i Rufus Wainwright passaran per les comarques gironines

Acn
2 min
Sting ahir a la nit durant el seu concert a Barcelona

GironaLa temporada de festivals de la Costa Brava, que rebran grans músics com Sting, Carla Bruni i Ricky Martin, arrenca aquests dies amb bons auguris, ja que algunes cites ja han exhaurit les entrades. En repassem l'agenda:

Festival Castell de Peralada

El Festival Castell de Peralada (Alt Empordà) és el primer a arrencar la temporada i la majoria dels seus espectacles ja es troben per sobre el 80% d'ocupació. La 32a edició del festival començarà dijous, amb la 'Missa de Rèquiem', de Verdi, interpretada per l'OBC i sota la direcció de Giampaolo Bisanti. El dia següent actuarà Joan Manel Serrat, que presenta 'Mediterraneo Da Capo', la seva nova gira en què fa un retorn als seus orígens.

El cap de setmana es tancarà amb l'actuació de Rufus Wainwright i a partir de la setmana que ve passaran per l'escenari de Peralada la 'bailaora' María Pagés i Carla Bruni, que debutarà al festival amb la presentació del seu nou disc. El baríton alemany Jonas Kaufman posarà el seu toc de lírica al festival el dia 28.

A Peralada hi destaquen també les actuacions de Sílvia Pérez Cruz & Marco Mezquida, que estrenaran el seu nou espectacle el 9 d'agost, i de Svetlana Zakharova, que s'estrenarà l'11 d'agost a l'Estat amb el seu espectacle 'Amore'.

El festival acabarà el 17 d'agost amb l'espectacle de dansa 'Folia', de Merzouki, que combina el hip-hop amb la música barroca.

Festival de Cap Roig

Aquest festival s'estrena a Calella de Palafrugell (Baix Empordà) una setmana després del de Peralada, amb l'actuació de Luís Miguel el 13 de juliol. Amb més de 43.000 entrades venudes, 14 dels 28 concerts ja tenen totes les entrades exhaurides. Després de Luis Miguel actuarà Manolo García, que ja té també totes les entrades venudes. Un altre cantant que també les ha exhaurit és Sting, que torna a Cap Roig el 21 de juliol tres anys després del seu debut.

Altres noms reconeguts a nivell internacional que passaran aquest estiu per Palafrugell són el cofundador de Supertramp Roger Hodgson, el britànic James Blunt i els Hombres G. La música catalana també hi tindrà un lloc amb grups com Els Catarres i cantants com Joan Dausà.

El festival el tancarà Andrea Bocelli el dia 22 d'agost, després que l'any passat hagués de suspendre el concert per motius de salut.

Festival de la Porta Ferrada

El festival de Sant Feliu de Guíxols comptarà amb l'actuació de Jack Johnson, que ja ha exhaurit totes les localitats. El festival més antic de la Costa Brava arrencarà el 13 de juliol i oferirà actuacions d'artistes com Maceo Parker (21 de juliol), Txarango (1 d'agost), Joan Manel Serrat (6 d'agost) i Sara Baras (17 d'agost).

La 56a edició del festival de la Porta Ferrada finalitzarà el dilluns 20 d'agost, amb Ricky Martin.

stats