Cultura 31/05/2021

Arranca la darrera campanya d'excavacions i restauració de la Necròpolis de Son Real

Acabaran dia 2 de juliol

ARA Balears
1 min
Vista aèria de la Necròpolis de Son Real

Santa MargalidaComença la darrera campanya d'excavacions i restauració a la Necròpolis de Son Real. Aquesta intervenció, que ha arrancat aquest dilluns i acabarà dia 2 de juliol del 2021, representa el punt final a les tasques que començaren a aquest indret el 1998 i que varen continuar les feines que ja s'havien iniciat l'any 1995 a la necròpolis veïna de l'Illot dels Porros, segons informa l'Ajuntament de Santa Margalida en una nota.

En concret, les tasques que es duran a terme a aquest indret són l'excavació del sector nord-est, on queda com a mínim una tomba. També es comprovarà i adequarà la zona del Llevant, on hi ha moltes pedres mogudes pels temporals de la mar.

La necròpolis de Son Real és un dels jaciments més emblemàtics de l'arqueologia balear. Es va descobrir a mitjan segle XX, i s'haurà excavat i consolidat completament en dos períodes diferents (1957-1969 i 1998-2021). Enguany és la darrera campanya.

Fins ara s'hi han descobert 143 tombes i recuperat restes òssies d'un mínim de 425 persones, a més d'un gran nombre de fragments de ceràmica, os, vidre i metall corresponents a eines, armes, vasos i objectes d'abillament personal o de significat o ús ritual. Aquestes tombes es destinaren, entre els segles VII i II abans de la nostra era a enterrar-hi sobretot les elits, les classes altes de les comunitats locals.

stats