Cultura 19/05/2021

Els arquitectes Jordi Badia i Erik Herrera guanyen el concurs per rehabilitar Can Morató

L'edifici, que és una antiga fàbrica de tapissos, s'ha de convertir en la nova seu de Colonya

1 min
Una recreació digital de l'avantprojecte guanaydor.

PalmaL'avantprojecte elaborat per l'equip format pels arquitectes BAAS Jordi Badia i Erik Herrera, Atlas, ha resultat guanyador del concurs per a la rehabilitació de l'antiga fàbrica de Can Morató. L'edifici serà la nova seu de Colonya, entitat que va comprar la fàbrica, abandonada des de 1960, fa gairebé dos anys. El jurat estava format per cinc representants del Consell d'Administració de Colonya; Josep Massot, com a representant d'ARCA; i els arquitectes Rafael Moneo, Lluís Clotet, Elies Torres i Pere Nicolau.

D'Atlas, s'ha valorat molt positivament que "aborda amb claredat com procedir en la conservació dels elements estructurals existents", i que és un projecte que intenta "influir i modular" l'entorn: "La proposta gira al voltant de l'ús que fa dels diferents buits i es configura com un edifici al voltant d'un pati", han detallat des de Colonya.

Per part seva, els arquitectes defineixen el seu projecte com un atles, "una superposició de capes d'estats passats i presents barrejades, que s'interrompen i es complementen". Les descriuen com "capes de fragments de memòria, imatges passades i desitjos futurs".

El segon premi se l'ha endut la proposta de l'estudi illenc Ted'A Arquitectes, que duia per títol Oasi. El tercer premi ha estat per l'avantprojecte presentat amb el lema Una nova catifa cap a l'esdevenidor, de Junquera Arquitectos. El jurat ha volgut destacar l'alta qualitat de tots els projectes presentats.

stats