Cultura 30/05/2022

Aquesta és la cançó d'amor que Ed Sheeran cantarà a la reina Elisabet II i al seu difunt marit en les celebracions del jubileu de platí

La monarca i el duc d'Edimburg van estar casats durant 73 anys

2 min
La reina Elisabet II reviu la coronació

BarcelonaEl cantant britànic Ed Sheeran cantarà el seu tema Perfect com a homenatge a la reina Elisabet II i el seu difunt marit, el duc d'Edimburg, a les celebracions previstes a finals de la setmana que ve amb motiu del jubileu de platí de la monarca, que celebra enguany els 70 anys al tron britànic. Com a part dels actes programats –serà el colofó a la rua que es durà a terme diumenge que ve pels carrers de Londres– i abans que soni l'himne nacional britànic, Sheeran cantarà la romàntica balada mentre es projecten en pantalles gegants imatges de la sobirana i el príncep Felip.

El duc d'Edimburg, que va morir l'abril de l'any passat als 99 anys, i la reina, que en té 96, van estar casats durant 73 anys. Durant les celebracions del jubileu hi haurà a més altres actes que rendiran homenatge al príncep Felip. Per exemple, una interpretació inspirada en Bollywood de la monarca i el seu marit el dia del casament el 1947. Aquest espectacle comptarà amb un pastís nupcial de 6 metres i estarà acompanyat de 250 ballarins de Bollywood.

El 2012, quan es va celebrar el jubileu de diamants -60 anys al tron-, la reina va estar acompanyada del seu marit durant les festes, que llavors van comptar amb una desfilada d'una flota de mil vaixells que van navegar pel riu Tàmesi. La reina només tenia 13 anys quan va conèixer Felip -que en tenia 18- durant una visita al Royal Naval College, a Dartmouth, on estudiava el duc. Des de llavors no van deixar d'escriure's i Felip va ser convidat a passar les festes de Nadal amb la família reial britànica a la seva residència a Windsor el 1943. Tres anys més tard es van comprometre en secret, l'estiu del 1946, durant una estada a Balmoral, un dels castells de la reina, el que més li ha agradat sempre.

En els actes del jubileu, la família de la reina no estarà al complet. Tal com va informar Buckingham recentment, els prínceps Andreu i Enric no prendran part en els actes oficials. És a dir, no sortiran a saludar al balcó del palau londinenc perquè el primer ha estat apartat de la família reial pels seus casos de pederàstia i el segon perquè va abandonar voluntàriament la seva presència en el cos de membres reials que treballen a temps complet en la representació de la institució.

stats